Eurowings menja osnovnu tarifu

Eurowings u želji da se prilagodi low-cost konkurenciji, menja svoju najjeftiniju, osnovnu tarifu i uvodi nove restriktivne mere.

Datum / Date: 28.02.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Eurowings

Osnovna, najjeftinija (BASIC) tarifa aviokompanije Eurowings biće ubuduće još bolja i povoljnija, tvrde iz ove kompanije. Ali, kratkim pregledom planiranih promena, ona će zapravo biti restriktivnija i manje povoljna za putnike.

Već izlizanim marketinškim trikom, aviokompanija pokušava da opravda stvarno poskupljenje avio-karata, ali to nije ništa što već drugi nisu uradili.

Sve low-cost kompanije su menjale svoja pravila putovanja i tarifne sisteme i sve te promene su bile uvek i isključivo na štetu samih putnika, koji za isto para sada dobijaju manje. Međutim, svi oni, pa i Eurowings prema najnovijem saopštenju, tvrde da upravo ovakvim promenama prilagođavaju svoje tarife prema željama putnika. „Zašto bi putnici plaćali nešto što ne žele da koriste?“, osnovna je teza svih.

Iz ove kompanije, koja je deo Lufthansa Grupe, saopštavaju da će u promotivnom periodu, od 3. do 15. marta sniziti cene osnovne (BASIC) tarife za 20 odsto, ali trajno gledano, ova će tarifa ostati sa istim cenama kao i ranije, a nudiće zapravo manje.

Putnici koji se odluče za kupovinu karte prema ovoj tarifi, na letovima u kratkom i srednjelinijskom saobraćaju, će i dalje moći da ponesu jedan komad ručnog prtljaga maksimalnih dimenzija 55x40x23 cm. Drugi komad ručnog prtljaga više neće biti automatski uključen u tarifu, već se može doplatiti pred polazak putem sajta kompanije.

Nova opcija, koja jeste prijatno iznenađenje, je mogućnost da i putnici sa Basic tarifama od sada mogu da doplate za opciju prioritetnog ukrcavanja (Priority boarding), što ranije nisu mogli. Oni će moći da „nadograde“, svoju osnovnu tarifu kupovinom i svih ostalih usluga već prema svojim željama.

Tako će snek i piće moći da se kupe tokom leta po cenama od 6 evra. Jedan kofer za prtljžanik težine do 23 kg može da se doda po ceni od 15 evra u zavisnosti od linije, dok bi drugi predati kofer (checked bag) košta od 75 evra. Putnici će moći i da izaberu i željeno sedište za najmanje 4 evra, sedište sa više prostora za noge od 10 evra.

Check-in isključivo online

Uz napomenu da će „od marta Eurowings optimizovati check-in na aerodromima“ putnicima sa Basic tarifom sleduje novo ograničenje. Optimizacija check-in procesa, koja se navodi u saopštenju Eurowings-a, zapravo podrazumeva ukidanje mogućnosti čekiranja na aerodromima putnicima sa osnovnom tarifom. Za njih će ubuduće biti moguće jedino samostalno čekiranje putem sajta kompanije (online check-in). Oni koji budu ipak želeli da se čekiraju na aerodromu mogu to uraditi, ako tu uslugu doplate unapred.

BASIC tarife su početne tarife u Eurowings-u, a putnici koji žele kompletniju uslugu mogu je dobiti izborom neke od skupljih tarfa poput SMART ili BIZ.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije