EX-YU Aviation: Air Serbia nudi tri aviona Airbus A319 u najam

Air Serbia će tokom zimske sezone ostati bez tri svoja aviona Airbus A319, koje planira da iznajmi drugim aviokompanijama.

Datum / Date: 27.07.2017.

Autor / Author: Aviatica

Kako piše EX-YU Aviation Favicon - 16x16, vazduhoplovni portal koji pokriva vesti iz regiona bivše Jugoslavije, Air Serbia planira da tokom ove zimske sezone da u najam čak tri svoja aviona Airbus A319.

EX-YU Aviation je ranije javio Favicon - 16x16 da je Air Serbia već ponudila dva svoja aviona na tržištu za period od oktobra 2017. do aprila 2018. ali je danas ova vest dopunjena informacijom da je i treći avion stavljen u ponudu

Prema informacijama sa ovog portala u ponudi su avioni sa registarskim oznakama YU-API, YU-APD („Goran Bregović“), a treći koji će im se pridružiti je YU-APA („Miki Manojlović“). Ovi će avioni biti ponuđeni drugim aviokompanijama na kratkoročan najam i to po modelu koji obuhvata samo najam letelice (za jedan od aviona) i modelu koji obuhvata i najam posade (kabinskog osoblja i pilota) uz uključeno osiguranje aviona (za dva aviona).

Portal se poziva i na informaciju nemačkog nedeljnika Focus, koji navodi da je nemačka aviokompanija Lufthansa u pregovorima sa Etihad Airways-om, koji je suvlasnik Air Serbije o najmu više aviona za evropski saobraćaj u okviru Eurowings ćerke kompanije, a koji bi obuhvatao višak aviona u Etihadovim evropskim aviokompanijama Air Berlin, Alitalia i Air Serbia.

Ako Air Serbia uspe da iznajmi ova tri aviona onda će tokom narednog zimskog reda letenja, od 29. oktobra 2017. do kraja marta 2018, leteti sa pet od osam aviona Airbus A319 koliko ih ima u floti.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije