Finnair najavio Zagreb kao novu destinaciju

Finnair je u objavi reda letenja za 2022. najavio dve nove destinacije – Zagreb i Larnaku.

Datum / Date: 17.11.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Finnair

Finnair, finska nacionalna avio-kompanija i članica OneWorld alijanse, najavila je da će tokom letenjeg reda letenja 2022. (od marta do oktobra) leteti do 100 destinacija širom sveta.

Red letenja, koji počinje da se primenjuje od 27. marta 2022. uključiće i nove dugolinijske destinacije do Busana u Južnoj Koreji, tokijskog aerodroma Haneda, Dalasa u SAD dok će po prvi put u mrežu linija biti uključen i Saporo u Japanu. Biće obnovljeni i letovi koji su suspendovani zbog pandemije koronavirusa.

Kada je evropska mreža linija u pitanju, Finnair je najavio njeno jačanje i letove do čak 70 evropskih gradova, među kojima su se po prvi put našli i Zagreb i Larnaka. Zagreb se tako pridružuje nekolicini gradova iz našeg regiona koji ugošćavaju avione Finnair-a. Do sada je ova avio-kompanija letela do Beča, Budimpešte i Ljubljane, a preko leta i do Dubrovnika i Splita.

Air Serbia i Finnair

Dve nacionalne avio-kompanije od oktobra 2019. imaju širok kod-šer sporazum koji omogućava putnicima iz Beograda da se jednostavno i po povoljnim cenama povežu sa mrežom letova Finnair-a

Pojačava se saobraćaj ka ključnim evropskim gradovima poput Pariza, Londona, berlina, Varšave, Brisela i Sankt Peterburga kao i prema mnogim skandinavskim i baltičkim destinacijama.

U novu sezonu, Finnair će ući spreman, jer osim novih linija i obnove starih, putnike očekuje i olakšano putovanje preko matičnog aerodroma u Helskinkiju, gde se tokom decembra očekuje otvaranje novog ulaza na Terminal 2, sa novim dolaznim holom i travel centrom, novim parkiralištem i boljom vezom sa javnim prevozom.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije