Fly Egypt bez dozvole – do Hurgade će leteti Air Cairo i Al Masria

Air Cairo se učvrstio kao prevoznik ka Hurgadi do koje će još leteti i Al Masria dok je FlyEgypt odbijen za dozvolu.

Datum / Date: 30.04.2018.

Autor / Author: Aviatica

Egipatska aviokompanija FlyEgypt (FT), koja je nameravala da uspostavi čarter liniju između Beograda i Hurgade tokom naredne letnje sezone, nije dobila dozvolu Direktorata civilnog vazduhoplovstva (DCV). Ovu informaciju je za naš sajt potvrdio domaći turoperator koji je imao ugovor sa aviokompanijom FlyEgypt.

Aviokompanija Al Masria Universal Airlines (UJ), koja ima ugovor sa turističkom agencijom Argus, je dobila dozvolu za dva leta nedeljno. Prema još uvek nepotvrđenim informacijama radi se o redovnoj liniji, a ne o čarter letovima. Nije još uvek poznato kako će se karte za ove letove prodavati, a kompanija je pomerila početak letova sa 18. maja od kada ima dozvolu na sredinu juna. Predviđena su dva leta nedeljno – utorkom i petkom, sa polaskom u 5.10 ujutro. Letovi su planirani do kraja oktobra.

U redovnom saobraćaju između Beograda i Hurgade (HRG) svoje pozicije je učvrstio Air Cairo (SM) koji na ovoj liniji saobraća tokom cele godine. Trenutno liniju održava sa dva leta nedeljno, a u planu je da letnja sezona, od 28. maja do 21. oktobra bude pokrivena sa čak pet letova nedeljno.

Kako Aviatica saznaje, letovi Air Caira su veoma popularni i već sada postoji veći broj polazaka u nastupajućoj letnjoj sezoni koji su u potpunosti popunjeni i za koje je zaustavljena prodaja.

Zbog povećanog interesovanja putnika i veće tražnje ka Egiptu kao i zbog činjenice da je Air Cairo za ovu sezonu podigao cene aviokarata za skoro 15%, pojedini turoperatori su pokušali da angažovanjem drugih prevoznika zadrže dobre cene aranžmana.

Osim dve egipatske kompanije ka Hurgadi će možda leteti i Air Serbia u okviru svog čarter saobraćaja koji se obavlja avionima Boeing 737-300 pod brendom „Aviolet“. Ovaj prevoznik je objavio plan letova u čarter saobraćaju, ali još uvek bez Egipta.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije