Beograd bio domaćin važnom sastanku EUROCONTROL-a

Direktorat civilnog vazduhoplovstva saopštio da je Beograd bio domaćin važnom sastanku EUROCONTROL-a.

Datum / Date: 27.04.2018.

Autor / Author: Aviatica

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije bio je u četvrtak 26.aprila domaćin proširenog sastanka Predsedničkog biroa Privremenog saveta EUROCONTROL-a.

U Beogradu je tim povodom boravio i generalni direktor EUROCONTROL-a Emon Brenan, s obzirom da je ovo prvi put da je Srbija bila domaćin tako važnog skupa za civilno vazduhoplovstvo Evrope.

Predsednički biro Privremenog saveta predstavlja operativno telo privremenog saveta EUROCONTROL-a koje čine predsednik i potpredsednici Privremenog saveta, generalni direktor EUROCONTROL-a i sekretar Privremenog saveta.

Sastanak je uspešno završen uz osvrt na sve važne teme u radu Privremenog saveta, kao i EUROCONTROL-a. Najviše se razgovaralo o još boljoj komunikaciji kako bi EUROCONTROL bio pristupačniji svakoj od država članica. Konstatovano je da su produktivniji kontakti sa 41 državom članicom potrebni kako bi EUROCONTROL mogao da pruži podršku svim zemljama.

Razgovarano je i o novom strateškom planu za period od pet godina koji će se naći pred članovima Upravnog odbora EUROCONTROL-a.

Činjenica da je ovakav skup na najvišem niovu održan u Beogradu još jednom potvrđuje značaj Republike Srbije u vazduhoplovnoj zajednici Evrope.

Saopštenje Direktorata civilnog vazduhoplovstva (DCV) Republike Srbije

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije