Flydubai beleži rast profita

Flydubai je objavio godišnji finansijski izveštaj u kome je iskazan profit od 229 miliona američkih dolara.

Datum / Date: 23.03.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Flydubai

Kompanija flydubai je početkom marta objavila svoje godišnje rezultate zaključno sa 31. decembrom 2021. u kojima je zabeležen profit od 841 miliona UAE dirhama (229 miliona USD).

Zabeleženi su ukupni prihodi od 5,3 milijardi UAE dirhama (1.434 miliona USD), što u poređenju sa rezultatima iz 2020. godine (2,8 milijardi UAE dirhama, odnosno 773 miliona USD) predstavlja rast od 86%

Prevezeno je 5,6 miliona putnika, što predstavlja rast od 76% u odnosu na 2020. Ukupna  popunjenost sedišta (seat factor) iznosila je 69%

„Sjajni rezultati koje je kompanija flydubai objavila za 2021. godinu stižu nakon veoma izazovnog dvogodišnjeg perioda koji je bio rezultat pandemije COVID-19. Odluke rukovodstva Ujedinjenih Arapskih Emirata, koje su donele primenu preventivnih bezbednosnih mera duž celog putovanja, posetiocima su pružile poverenje za putovanje u Dubai; što je rezultovalo u godišnjem porastu broja putnika za 76%. Ostajemo dobro pozicionirani za dočekivanje putnika širom naše mreže, do Dubaija i dalje. flydubai je sastavni deo industrija putovanja i turizma Dubaija”, izjavio je Saeed Al Maktoum, predsednik kompanije flydubai.

Ghaith Al Ghaith, izvršni direktor kompanije flydubai, je u svom komentaru na godišnje rezultate za 2021. godinu rekao:

„Poslovni model kompanije flydubai ostaje snažan i dobro se pokazao tokom pandemije. Sa vraćanjem tražnje ove snažne osnove su se pretvorile u značajna unapređenja naših finansijskih performansi. Ovi rezultati su postali stvarnost zbog kombinacije posvećenosti naših vrednih zaposlenih i naše poslovne agilnosti.”

Ghaith Al Ghaith, izvršni direktor kompanije flydubai, je govorio o poslovanju u 2021. navodeći restrikcije za putovanja i stalne izmene glavnim izazovom za kompaniju.

“Ovo je značilo da putnici nisu imali poverenja da putovanja rezervišu ranije, ali bez obzira na to, nastavili su da putuju sa kraćim vremenskim rasponom između rezervacije i samog putovanja. Tokom druge polovine godine restrikcije su počele da popuštaju, što je dovelo do rasta tražnje za putovanjima širom naše mreže. Pokrenuli smo letove za sezonske letnje destinacije, kako bismo putnicima ponudili više opcija, a pojačanje našeg reda letenja u drugoj polovini godine podržalo je rastuću tražnju za dolaznim putovanjima u Dubai”, naveo je Al Ghaith.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije