KLM povećava kapacitete u letnjoj sezoni

Holandska avio-kompanija je objavila da nastavlja sa letovima do Beograda i da povećava kapacitete do mnogih destinacija.

Datum / Date: 24.03.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: KLM

Holandska avio-kompanija KLM Royal Dutch Airlines, usled povećane potražnje, povećava kapacitete svojih letova čime će od letnjeg reda letenja gotovo dostići nivo poslovanja iz 2019. godine.

U svom letnjem redu letenja, od 27. marta do 29. oktobra, KLM će imati direktne letove do 167 destinacija, pokrivajući 96 evropskih i 71 interkontinentalno odredište. Značajno povećanje potražnje dovelo je i do otvaranja avio-linija za nove destinacije u Aziji, Africi i Sjedinjenim Američkim Državama.  Avio-linija Beograd-Amsterdam, uvedena prošle godine u mrežu KLM-ovih letova, pokazala se kao izuzetno uspešna, pa će biti nastavljena i u letnjem redu letenja KLM-a.

Povećanje kapaciteta u Evropi

Kako se ukidaju putna ograničenja u Evropi, potreba za avio-prevozom raste. KLM-ov odgovor na ovu situaciju je proširenje kapaciteta na evropskim linijama za 10% u odnosu na prošlu godinu, što  ukupno iznosi oko 16 miliona raspoloživih mesta u avionima.

KLM takođe očekuje povratak poslovnih putnika, zbog čega pojačava letove ka britanskim, nemačkim i poljskim odredištima. Letovi za Kijev, Sankt Peterburg i Moskvu i dalje su obustavljeni, a KLM pomno prati razvoj događaja u regiji.

Interkontinentalni letovi

KLM je povećao kapacitet i na svojoj mreži interkontinentalnih letova za 17% u odnosu na prošlu godinu, kao odgovor na trend rasta rezervacija.

Tako će ovog leta putnicima na raspolaganju biti dnevni letovi za Arubu, Bonaire i Kurakao, a uvedena je i nova destinacija Port of Spejn, glavni grad Trinidada i Tobaga, do kog KLM leti tri puta nedeljno.

Što se tiče SAD-a, kapacitet KLM-ovih letova ovog leta biće identičan onom iz 2019. godine. S druge strane, dodavanjem Ostina u mrežu letova, KLM će po prvi put direktno leteti do 12 destinacija u SAD.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije