flydubai uvodi liniju od Dubaija do Podgorice preko Sarajeva

Aviokompanija flydubai će od 1. novembra 2017. povezati Podgoricu i Dubai preko Sarajeva sa dva leta nedeljno.

Datum / Date: 26.09.2017.

Autor / Author: Aviatica

Aviokompanija flydubai je potvrdila pisanje sajta Aviatica od prošle nedelje  o uvođenju nove linije između Dubaija (DXB) i Podgorice (TGD). Prema saopštenju koje je danas poslato medijima ova će aviokompanija od 1. novembra 2017. uspostaviti redovnu avioliniju između dva grada tako što će postojeću liniju Dubai – Sarajevo (SJJ) dva puta nedeljno produžiti do Podgorice.

Navedeno je da će flydubai obavljati i prevoz putnika između Sarajeva i Podgorice, ali kako Aviatica nezvanično saznaje dozvola za ove letove prema tzv. Petoj vazduhoplovnoj slobodi se još uvek čeka. Letovi još uvek nisu u rezervacionim sistemima i očekuje se da će do kraja ove nedelje biti dostupni za prodaju putem postojećih prodajnih kanala.

Nova linija će se obavljati dva puta nedeljno: sredom i subotom, avionom Boeing 737-800 sa 174 putnička mesta od čega 12 u biznis klasi i 162 u ekonomskoj. Let od Dubaija do Podgorice imaće oznaku FZ 763 i polaziće pomenutim danima u 12.50 iz Dubaija. U Sarajevu će biti u 16.10, a posle sat vremena, u 17.10 nastavljaće let ka glavnom gradu Crne Gore gde bi trebalo da sleti u 18.10. Povratak iz Podgorice je planiran u 19 časova. Sletanje u Sarajeva u povratku je u 20 časova, nastavak za Dubai u 21, a dolazak na odredište u 5.35 minuta narednog dana (četvrtak, nedelja).

Cena karte na relaciji između Sarajeva i Podgorice će biti od 200 evra, a između Podgorice i Dubaija od 360 evra.

Aviokompanija flydubai već dve godine, tokom letnje sezone obavlja redovan saobraćaj između Dubaija i Tivta, a ova linija će biti prekinuta poslednje nedelje oktobra sa zvaničnim završetkom letnjeg reda letenja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije