Francuski turistički novinari oduševljeni Srbijom

Novinari prestižnih francuskih turističkih publikacija posetili Beograd i Srbiju i otišli kući prepuni lepih utisaka o našoj zemlji.

Datum / Date: 26.09.2019.

Autor / Author: Aviatica

U organizaciji Udruženja „Ja volim Francusku“ i uz pomoć aviokompanije Air France, u Beogradu i Srbiji su boravili novinari iz najpoznatijih francuskih turističkih časopisa.

Za njih je organizovana četvrodnevna poseta Beogradu, Topoli i Oplencu i Zlatiboru, a iz Srbije se vraćaju kući prepuni utisaka.

Novinari iz prestižnih francuskih medija: „Tour Mag“, „Quotidien de tourisme“, „La Provence“, „Proces Alimentaire“, „Prestige“, „Sante“ i „Inofosvin“ održali su konfenciju za medije u Press centru UNS-a sa ciljem da svoja iskustva sa putovanja po Srbiji prenesu srpskim kolegama.

Oni su istakli oduševljenje prirodnim lepotama, kulturnim sadržajima i bogatom istorijom koje su im do sada bile nepoznate. Istakli su da su oduševljeni našim vinima, nacionalnom kuhinjom, gostomprimstvom. Takođe, naglasili su da Srbija ima veliki potencijal za francusko tržište, ali i da bi trebalo više da uloži u turističku promociju svoje zemlje koja je i dalje nepoznata i neotkrivena Francuzima.

Iako između Srbije i Francuske postoji veliki broj letova: tri leta dnevno između Pariza i Beograda (Air Serbia ima dva i Air France jedan), četiri leta nedeljno low-cost aviokompanije Wizz Air do Bovea (nedaleko od Pariza), sezonska linija ove kompanije do Liona, sezonska linija Air Serbije do Nice i sezonska linija aviokompanije ASL Airlines do Pariza, gosti iz Francuske smatraju da je to nedovoljno i da bi između dve zemlje trebalo da postoji više low-cost letova kako bi naša zemlja postala dostupnija turistima iz Francuske.

Projekat je realizovan uz podršku Ministarstva turizma Republike Srbije, a pomogli su ga osim aviokompanije Air France koja je obezbedila karte za novinare i hoteli Zepter u Beogradu, Iris na Zlatiboru i hotel Oplenac na Oplencu, kao i turističke organizacije Beograda, Topole, Zlatibora, turistička agencija Jumbo Travel i mnoge druge kompanije.

Naslovna fotografija: Press centar UNS / Udruženje „Ja volim Francusku“

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije