Germania odustaje od Niša

Švajcarska Germania donela odluku da posle nekoliko meseci ukine liniju između Ciriha i Niša zbog neprofitabilnosti.

Datum / Date: 15.09.2017.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Fly From Niš

Kako piše niški vazduhoplovni portal „Fly From Niš“ , švajcarska aviokompanija Germania odustaje od letova do Niša.

Germania je uspostavila redovnu, direktnu liniju između Ciriha (ZRH) i Niša (INI) 23. juna 2017. sa dva leta nedeljno. Iako je nedavno bilo najavljeno da će ovi letovi biti nastavljeni i tokom zime i narednog leta, linija je ukinuta.

Kako piše „Fly From Niš“, letovi se u potpunosti obustavljaju 8. januara. Međutim letovi će zapravo biti prekinuti već od 27. oktobra kada se i zvanično završava letnji red letenja, ali će kompanija zadržati nekoliko polazaka u periodu od 22. decembra do 8. januara zbog pojačane tražnje usled praznika.

Ovu vest je za sajt Aviatica potvrdio i zvanični predstavnik aviokompanije Germania za Srbiju, koji je izrazio žaljenje zbog obustave letova.

Razlozi za gašenje linije su ekonomske prirode. Germania se na ovoj liniji suočava sa veoma jakom konkurencijom. Identičnu liniju održava i švajcarska nacionalna aviokompanija SWISS, članica Lufthansa Grupe i Star Alliance, koja putnicima iz Niša osim direktnih letova do Ciriha nudi i brojne konekcije ka svojim evropskim i interkontinentalnim destinacijama. Prema našim saznanjima SWISS na ovoj liniji posluje izuzetno dobro, čemu svedoči i najavljeno povećanje broja letova od sledeće letnje sezone sa dva na tri nedeljno.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije