Indijski Jet Airways u Amsterdamu stvara svoje evropsko čvorište

Indijska avio kompanija Jet Airways će od kraja marta u Amsterdamu formirati svoje mini evropsko čvorište kojim će povezati tri kontinenta.

Datum / Date: 15.03.2016.

Autor / Author: Dragan Nikolić

Foto: APN

Jet Airways je odlučio da svoje evropske operacije preseli iz Brisela u Amsterdam kako bi osnažio svoju poziciju kroz saradnju sa KLM-om, rekao je to na juče održanoj konferenciji na amsterdamskom aerodromu Nareš Gojal (Naresh Goyal), predsednik indijske kompanije.

Prema planu Jet Airways-a mini evropsko čvorište u Amsterdamu će za početak povezati Mumbaj  i Delhi sa Torontom direktnim linijama ove kompanije, dok će putnicima biti omogućen pristup veoma razgranatoj mreži novih partnera: holandskog KLM-a i američkog Delta Air Lines-a.

Gilbert_George_s

Moguća i saradnja sa Air Serbijom

Nova linija Jet Airways-a iz Amsterdama do Toronta predstavlja i odličnu šansu za Air Serbiju da uspostavi jednostavnu i pouzdanu vezu do Kanade. Let Air Serbije od Beograda do Amsterdama je veoma popularan jer osim direktnih putnika prevozi i veliki broj putnika koji presedaju na letove KLM-a većinom za Severnu Ameriku. Sa novim letom Jet Airways-a, koji je u istoj Etihadovoj alijansi kao i Air Serbia putnici bi mogli dobiti veoma dobru vezu sa Torontom preko Amsterdama. Da postoji mogućnost saradnje sa Air Serbijom na ovoj liniji potvrdio je za naš sajt i Gilbert Džordž koji nam je dao i kratak intervju.

Od 27. marta Jet Airways će uspostavi direktne linije iz Mumbaja gde je i sedište kompanije i Delhija do Amsterdamskog aerodroma Schiphol. Istog dana će iz Amsterdama biti uspostavljena i direktna linija do Toronta, koja će omogućiti putnicima iz dva indijska grada brzu i jednostavnu vezu ka Kanadi.

„Ovo je faza jedan, ali mi svakako planiramo dalje širenje iz našeg novog amsterdamskog čvorišta. Možda otvorimo i linije iz Hajderabada, Bangalora… Imamo dosta mogućnosti, ali to će ostati za realizaciju u drugoj fazi“, rekao je za Aviaticu Gilbert Džordž, potpredsednik Jet Airways-a koji je nedavno postavljen za novog direktora za Evropu.

Osim direktnih linija Jet Airways-a putnici će imati i brojne mogućnosti zahvaljujući saradnji sa novim partnerima kompanije. Sa KLM-om je postignut sporazum za postavljanje Jet Airways-ovog koda na tridesetak linija holandskog prevoznika unutar Evrope.

Putnici iz Indije će, takođe, preko Amsterdama moći da lete i do gradova u Sjedinjenim Američkim Državama zahvaljujući partnerstvu sa Delta Air Lines-om i KLM-om. Jet Airways do kraja marta ukida svoje letove ka SAD koji su se do sada obavljali iz njihove prethodne evropske baze u Briselu.

„Mi Brisel volimo i imamo sjajnu saradnju sa tamošnjim kolegama, ali smo se odlučili da preselimo našu bazu i operacije u Amsterdam samo zato što nam ovdašnja avio kompanija (KLM) nudi daleko više mogućnosti. Mreža linija KLM-a je jedna od najimpresivnijih u Evropi i svetu i to je nešto što nama omogućava komercijalnu korist“, rekao je Gojal odgovarajući na pitanja novinara zašto je Jet Airways napustio Brisel.

U sredini direktori KLM-a Pieter Elbers, Jet Airwaysa Naresh Goyal i Delta Air Lines-a Nat Pieper

U sredini direktori KLM-a Pieter Elbers, Jet Airwaysa Naresh Goyal i Delta Air Lines-a Nat Pieper

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije