Direktor KLM-a o liniji za Beograd

KLM nije planirao da leti do Beograda u ovoj godini, ali će linija biti razmotrena, rekao je Piter Elbers za Aviaticu.

Datum / Date: 16.03.2016.

Autor / Author: Dragan Nikolić

Piter Elbers (Pieter Elbers), izvršni direktor holandske avio kompanije KLM kratko je za Aviaticu prokomentarisao mogućnost uspostavljanja leta ka Beogradu. Elbersa smo sreli na prezentaciji Jet Airways-ovog novog evropskog čvorišta na amsterdamskom aerodromu Favicon - 16x16 u saradnji sa KLM-om kao glavnim partnerom.

Na pitanje da li KLM ima u planu da uspostavi direktne letove do Beograda, Elbers je odgovorio odrično, bar kada je ova godina u pitanju.

„Mi imamo let do Beograda u saradnji sa partnerskom kompanijom, ali ćemo sasvim sigurno razmotriti i mogućost da sami letimo“, rekao je Elbers i dodao da je ipak u ovoj godini kasno za tako nešto.

„Za ovu godinu smo zatvorili naše planove širenja i najavili smo veliki broj novih destinacija. Beograda nema u našim planovima u 2016. to mogu da vam potvrdim, ali ko zna šta donosi sledeća godina. Postoji mogućnost, ako budemo procenili da postoji potreba i komercijalni interes“.

U ovoj godini KLM otvara nove linije ka Drezdenu (Nemačka), Sauthemptonu, Belfastu i Invernesu (V. Britanija), Krakovu (Poljska),  Monpeljeu  (Francuska), Bilbau (Španija). Najavljene su i nove interkontinentalne linije ka Solt Lejk Sitiju i Dalasu (SAD), Astani (Kazahstan), Edmontonu (Kanada), Bogoti i Kaliju (Kolumbija) i Santjagu (Čile).

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije