Air Serbia uvodi linije za Hamburg i Kijev

Dve nove evropske destinacije Air Serbije od juna će biti Hamburg i Kijev do kojih će leteti iznajmljeni Bombardier CRJ900.

Datum / Date: 14.03.2016.

Autor / Author: Aviatica

Air Serbia je najavila dve nove linije od juna. Beograd će biti povezan sa Hamburgom i Kijevom. Nove linije će održavati i novi avion Bomardier CRJ900 sa 86 putničkih mesta, koji će biti iznajmljen od slovenačke avio kompanije Adria Airways.

Prvi let za Hamburg (HAM) je planiran 15. juna u 7:10. Letovi će do ovog grada na severu Nemačke biti obavljani četiri puta nedeljno. Ponedeljkom i sredom su polasci iz Beograda ujutro, a utorkom i petkom popodne u 18:05. Let do Hamburga će trajati dva sata i deset minuta.

Iako je odmah po osnivanju Air Serbia najavila početak letova ka Kijevu, zbog političke situacije u Ukrajini su ovi letovi stopirani. Sada se ponovo ukazala prilika da se letovi uspostave i avion Air Serbije će ka kijevskom aerodromu Borispilj (KBP) poleteti od 16. juna. Letovi će se do Kijeva obavljati šest puta nedeljno.Utokom, petkom i subotom polasci iz Beograda će biti u 06:55, a ponedeljkom, četvrtkom i nedeljom će biti popodne u 18:15.

Novi avion koji će biti iznajmljen će se koristiti i za letove ka Sofiji, što će osloditi jedan ATR 72 koji će moći da se iskoristi za letove ka Ohridu i Zadru kako je ranije bilo pomena.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije