Israir i Arkia uvode sve više letova

Osim što nastavljaju da lete, uvode i više letova sedmično, a Arkia će čak u Beograd slati i veliki Boeing 757-300.

Datum / Date: 26.01.2017.

Autor / Author: Aviatica

Beograd je izgleda pravi hit za izraelske turiste sudeći po aktivnostima dve izraelske avio-kompanije koje su počele da lete do Beograda. I Arkia (IZ) i Israir (6H) nastavljaju sa letovima i u ovoj godini, iako je prema prvobitnim planovima trebalo da lete samo do kraja 2016.

Prema novom rasporedu Arkia će između Tel Aviva i Beograda leteti do kraja letnje sezone (poslednji let planiran za 26. oktobar) i to sa dva leta sedmično: četvrtkom i nedeljom. Prvi let je planiran za 26. mart.

Na ova dva leta će u početku leteti Embraer 190 ili 195 sa kapacitetom od 110-122 putnika. Pravo iznenađenje je planirano za 18. maj, kada će na ova dva leta biti promenjen tip aviona i umesto manjeg Embraera ka Beogradu će leteti veoma veliki uskotrupni avion Boeing 757-300, koji kod Arkije ima kapacitet od 265 mesta.

Prema trenutno dostupnom redu letenja planirano je i uvođenje trećeg leta – utorkom i to od 4. jula. Na ovom letu biće angažovan Embraer 190 ili 195.

4X-BAW_LLBG2 Arkia B753 m

Druga aviokompanija iz Izraela koja održava redovnu liniju između Tel Aviva i Beograda je Israir. Iako je najavljeno da će leteti samo do kraja prošle godine, letovi su nastavljeni i ove i to bez ikakvog prekida, a prema najnovijim informacijama iz same kompanije biće ih sve do 22. septembra.

Na liniji Israir-a ka Beogradu saobraća avion Airbus A320 sa 174 putnička mesta. Letovi se trenutno obavljaju dva puta nedeljno: četvrtkom i nedeljom. Od 24. februara je planirano uvođenje i leta petkom. Novi let koji bi bio ponedeljkom planiran je da počne od 27. februara i da traje do 24. aprila. Od 1. juna ukida se let četvrtkom, a od 4. juna let nedeljom. nakon tog perioda na liniji će biti samo jedan let nedeljno – petkom i tako sve do 22. septembra. Prema dostupnom redu letenja biće uvedena i tri dodatna polaska: dva utorkom (21. mart i 25. april) i jedan u četvrtak 30. marta.

Interesantno je da će u sedmici koja počinje 20. marta Israir imati čak pet letova: ponedeljak, utorak, četvrtak, petak i nedelja, dok će 30. marta biti obavljena dva leta do i od Beograda.

Israir i Arkia ove letove prodaju turoperatorima iz Izraela koji u saradnji sa našim agencijama dovode izraelske turiste u Srbiju. Ali su letovi dostupni u slobodnoj prodaji preko sajtove ove dve kompanije kao i preko globalnih rezervacionih sistema gde ih svojim putnicima mogu prodavati sve turističke agencije koje prodaju avio-karte.

israir-a320

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije