Israir nastavlja sa letovima do Beograda do kraja zimske sezone

Zbog izuzetnog uspeha na liniji ka Beogradu, izraelska avio-kompanija nastavlja sa letovima do kraja zimskog reda letenja.

Datum / Date: 12.12.2016.

Autor / Author: Aviatica

Izraelska avio-kompanija Israir (6H) je odlučila da nastavi sa letovima između Tel Aviva i Beograda do kraja zimskog reda letenja koji se završava poslednje nedelje u martu.

Ova je kompanija počela sa letovima ka Beogradu krajem septembra sa prvobitnim planom da obavi samo nekoliko čarter letova između dva grada, ali je zbog povećanog interesovanja letenje produženo prvo do kraja godine, a potom i do kraja zimskog reda letenja koji se završava poslednje nedelje u martu.

arkia

Arkia

Još jedan izraelski avio-prevoznik koji leti na istoj ruti Arkia, produžio je letove do kraja godine, tačnije do 1. januara. Ova kompanija je u novembru prevezla oko 1700 putnika u oba smera.

Israir trenutno leti tri puta nedeljeno na liniji Tel Aviv-Beograd (utorkom, četvrtkom i nedeljom), a od 3. januara naredne godine će biti ukinut let utorkom, dok će od 12. marta biti ukinut i let nedeljom.

Na ovoj liniji Israir planira letove avionom Airbus A320 sa kapacitetom od 174 putničkih mesta, ali je do sada u saobraćaj slao iznajmljene avione Boeing 737 od poljske avio-kompanije Enter ili češke Travel Service. Prema podacima do kojih je došla Aviatica popunjenost putničke kabine je izuzetno visoka sa 163 putnika u proseku po letu.

Karte za ove letove se prvenstveno prodaju u Izraelu tamošnjim turistima koji dolaze u organizovane posete Srbiji. Karte se mogu kupiti i u Beogradu za polaske ka Tel Avivu, a dostupne su preko sajta ove kompanije ili u turističkim agencijama koje prodaju avio-karte.

Israir na ovoj ruti ima snažnu konkurenciju. Gotovo istim danima leti još jedna izraelska avio-kompanija Arkia, ali i Air Serbia, koja je u novembru prevezla oko 3.300 putnika na ukupno 20 povratnih letova.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije