Još jedan avion u floti Air Serbije

Avion Bombardier CRJ900 slovenačke avio kompanije Adria Airways sleteo je u Beograd gde će se priključiti floti Air Serbije.

Datum / Date: 14.06.2016.

Autor / Author: Aviatica

Air Serbia je iznajmila avion Bombardier CRJ900 od slovenačke Adrije za potrebe udarne letnje sezone i kako bi nadomestila nedostatak aviona za obavljanje regionalnog i kratkolinijskog saobraćaja.

Avion S5-AAV nazvan „Vesna“ sleteo je danas oko 15 časova na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ gde će se priključiti floti Air Serbije. Ovaj avion je star malo preko dve godine i biće to najmlađi avion u floti srpskog nacionalnog avio prevoznika. Kapacitet aviona je 86 putničkih mesta.

Nisu poznati detalji sporazuma između Air Serbije i Adrije, ali postoje nezvanične informacije da se radi o prebijanju starih dugova te da će avion leteti za potrebe Air Serbije nekoliko meseci.

Prvi let za Air Serbiju „Vesna“ će obaviti sutra na liniji Beograd – Varšava, a kasnije istog dana će ovaj avion biti angažovan na redovnoj liniji Beograd – Sofija.

Od 19. juna avion će leteti na novoj liniji Beograd – Kijev čije uspostavljanje je planirano za 16. jun. Linije ka Sofiji i Kijevu su deo kod-šer sporazuma Air Serbije i Adrije koji podrazumeva da obe kompanije na ovaj let postave svoju oznaku.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije