Wizz Air najavio letove iz Niša do Minhena i Ajndhovena

Trka loukostera na našem drugom aerodromu se nastavlja. Nakon Ryanair-ove iznenadne ekspanzije Wizz Air odgovara novim linijama.

Datum / Date: 15.06.2016.

Autor / Author: Aviatica

Nis Airport routes

Od Niša će već ovog leta moći da se leti do tri nove destinacije. Wizz Air, najveća low-cost avio kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi, najavila je danas dve nove linije do Minhena i Ajndhovena kao dodatak na već najavljene letove do Dortmunda.

Letovi ka novim destinacijama su već u prodaji preko sajta Wizz Air-a, a putnici će već od 1. avgusta moći da se upute ka novim odredištima.

Wizz Air će tog dana iz Niša poleteti ka aerodromu Minhen-Memingen u Nemačkoj i ka Anjdhovenu u Holandiji. Do ova dva grada Wizz će leteti dva puta nedeljno: ponedeljkom i petkom,  a cena karte će biti već od 19,99 evra ili 2.299 dinara. U ovu cenu su uključene sve takse i obavezne doplate.

Tamara Valoa, nedavno imenovana direktorka službe za odnose sa medijima Wizz Air-a nije krila svoje oduševljenje novim lepim vestima za putnike iz Srbije.

„Avgust će biti mesec u kome ćemo imati mnogo razloga za slavlje. Naše tri nove linije do Nemačke i Holandije proširiće najveću mrežu low-cost letova iz Srbije, omogućivši srpskim putnicima veći izbor destinacija za odmor ili posao ovog leta, ali u isto vreme i podstičući dolazak stranih turista u Srbiju. Kao jedina avio kompanija koja leti iz Beograda i Niša, radujemo se privlačenju još većeg broja putnika na naše letove iz Srbije, koji će biti u prilici da lete sa nama i da uz niske cene avio karata iskuse našu sjajnu uslugu tokom leta za koju su zaslužne upravo naše srpske kolege“, rekla je Valoa.

Wizz Air je počeo da leti iz Niša pre tačno godinu dana i trenutno ovaj grad povezuje sa Malmeom i Bazelom, a sa nove tri linije od avgusta održavaće najveću mrežu linija sa drugog srpskog aerodroma na kome će već od septembra dobiti jaku konkurenciju u vidu najveće low-cost avio kompanije u Evropi. Irski Ryanair je saopštio nedavno da ulazi na tržište Srbije i to baš preko Niša, odakle će letet do Berlina, Bratislave, Milana (Bergamo) i Diseldorfa (Vece). Projekcije broja putnika na drugom srpskom aerodromu rastu iz dana u dan, a sa svim najavljenim letovima aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu sledeće godine može da očekuje i do 300.000 putnika.

nis routes

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije