Juneyao Airlines prvi Connecting Partner Star Alliance

Nova platforma Star Alliance nazvana Connecting Partners dobila je svog prvog člana - kinesku avio-kompaniju Juneayo Airlines.

Datum / Date: 23.05.2017.

Autor / Author: Aviatica

U Šangaju je danas, 23. maja ozvaničena saradnja kineske avio-kompanije Juneayo Airlines i Star Alliance u okviru novog programa ove globalne avio-alijanse nazvanog Connecting Partners čiji će Juneyao biti prvi član.

Kineska avio-kompanija sa bazom u Šangaju, sada će ponuditi mogućnost transfera (konekcija) putnicima Star Alliance i biće povezana sa celokupnom mrežom ove alijanse preko dva šangajska aerodroma Pudong i Hongqiao.

juneyao logo

Juneyao Airlines

Avio-kompanija Juneyao Airlines je deo Shanghai Juneyao Grupe, koja spada među 100 najvećih kineskih kompanija. Juneyao je počeo da leti u septembru 2006. Danas saobraća do preko 50 gradova u Kini, Jugoistočnoj Aziji, Koreji, Japanu i Rusiji. Raspolaže najmlađom flotom u Kini.

Novi porogram Star Alliance Connecting Partner ima za cilj da omogući povezivanje sa low-cost i regionalnim avio-kompanija i da omogući njihovu saradnju sa alijansom bez potrebe učlanjenja u istu.

„Na ovaj način povezujemo lokalna tržišta u široku mrežu linija Star Alliance“, rekao je na konferenciji za novinare u Šangaju, Džefri Goh (Jeffrey Goh), generalni direktor Star Aliance.

On je naveo i da će putnici koji budu imali rezervaciju za kartu bilo koje od 11 avio-kompanija članica alijanse koje lete do Šangaja i dalje preko ovog grada do neke od mnogih destinacija avio-kompanije Juneayo Airlines, moći da se čekiraju za svoj let sve do krajnje destinacija kao i da, tamo gde lokalna regulacija to dozvoljava, predaju svoj prtljag sve do kraja putovanja.

Ovom saradnjom će biti omogućeno putnicima da putuju do 69 destinacija Juneayo Airlines-a širom Kine i regiona Dalekog istoka, Indokine i Sibira (Irkutsk).

Novo partnerstvo omogućava putnicima u biznis klasi sa povezanih letova Juneyao Airlines-a da, prema pravilima biznis klase alijanse, imaju pristup salonima za putnike biznis klase, korišćenje traka za brzi prolaz putnika na kontrolnim punktovima na aerodromu, prioritetno ukrcavanje kao i mogućnost predaje veće količine prtljaga.

„U našoj 11-godišnjoj istoriji izrasli smo u avio-kompaniju srednje veličine koja koristi 62 aviona iz familije Airbus A320. Pristupom ovoj vrsti partnerstva sa Star Alliance-om potvrdili smo našu posvećenost putnicima i kvalitetu uslugu koju im pružamo. Nadamo se da će putnici Star Alliance imati priliku da dožive naše gostoprimstvo“, rekao je Vang Jundžin (Wang Junjin), predsednik avio-kompanije Juneyao Airlines.

On je, odgovarajući na novinarska pitanja rekao da kompanija očekuje isporuku aviona Dreamliner sledeće godine, čime će započeti nova faza u razvoju kompanije i njeno širenje u oblasti interkontinentalnog saobraćaju. „Planirano da letimo do Evrope, SAD i Australije“, rekao je Vang.

Vang veruje da je pristup Connecting Partnerstvu samo prvi korak ka punom članstvu ove kompanije u Star alijansi.

20170523_111356

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije