Air Serbia ostvarila porast broja putnika u prvom kvartalu

Air Serbia, nacionalna avio-kompanija Srbije, ostvarila je do sada najbolje operativne rezultate u prvom kvartalu 2017. godine.

Datum / Date: 22.05.2017.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia Facebook, Siniša Radin

Air Serbia je saopštila da je prevezla 453.859 putnika u prva tri meseca 2017, što predstavlja povećanje od 8 odsto u poređenju sa prvim kvartalom 2016. godine, kada je bilo registrovano 419.824 putnika.

Pored porasta u prevozu putnika, kompanija je zabeležila i izuzetan porast u količini prevezenog tereta, sa 1.490 tona prevezenih u ovom kvartalu, što je 70 odsto više u odnosu na 877 tona prevezenih u 2016. godini.

Kapacitet za prevoz putnika, iskazan kao proizvod broja raspoloživih sedišta i ukupno pređenih kilometara Air Serbije (Available Seat Kilometers – ASK) dostigao je 834 miliona, što je uvećanje od 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Uprkos značajnom povećanju kapaciteta, iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika porasla je na 67 odsto, što je porast sa 63,6 odsto u prvom kvartalu prošle godine.

Air Serbia je nedavno najavila niz novina u svom poslovanju, od promene konfiguracije putničke kabine i njenog preuređenja pa do uvođenja naplate usluge prijavljivanja putnika na aerodromu, za putnike sa najjeftinijim kartama. Zbog ušteda u poslovanju najavljeno je i ukidanje linije ka Abu Dabiju od zimskog reda letenja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije