Qatar Airways zajmi putnicima laptop računare tokom leta

Kako bi odgovorili na novu zabranu američkih vlasti u aviokompaniji Qatar Airways su otišli još dalje i ponudili putnicima svoje laptopove.

Datum / Date: 31.03.2017.

Autor / Author: Aviatica

Američke vazduhoplovne vlasti su uvele specijalnu restrikciju unošenja većih elektronskih uređaja u avion na letovima iz izabranih zemalja Bliskog istoka i Severne Afrike. Ova će zabrana trajati najmanje sedam meseci, a njihovim stopama krenule su i vazduhoplovne vlasti Velike Britanije.

Kako bi rešili problem koji nova zabrana prouzrokuje putnicima u pogođenim aviokompanijama su došli do nekih veoma kreativnih rešenja, ali je Qatar Airways otišao korak dalje od svih.

Ova kompanija ne samo da omogućava putnicima da koriste svoje laptop računare do pred samo ukrcavanje, već im omogućava da tokom leta pozajme kompanijske računare i da uz sačuvane podatke na USB memoriji nastave svoj rad.

Svi putnici će moći da koriste svoje računare pre ukrcavanja u gejtu, ali će morati pre ulaska u avion da ih predaju službenicima kompanije koji će ih zapakovati u sigurnosne kutije i poslati u prtljažnik aviona. Po dolasku na destinaciju računari će biti vraćeni putnicima.

Putnici u biznis klasi na letovima ka SAD će umesto svojih računara koje su ostavili u prtljažniku moći tokom leta da se posluže računarima aviokompanije koji će biti raspoloživi na letu.

qr no laptop offer

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije