Konferencija traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu

U Beogradu će biti održana regionalna konferencija traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu

Datum / Date: 06.02.2016.

Autor / Author: Aviatica

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije i Eurocontrol zajednički organizuju regionalnu konferenciju traganja i spasavanja (Search and Rescue) u Beogradu od 8. do 9. februara.

Konferencija će biti održana u Palati Srbija. Otvoriće je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, direktorkta Direktorata Mirjana Čizmarov i Frank Brener, generalni direktor Eurocontrola, evropske organizacije za bezbednost vazdušne plovidbe.

Na konferenciji će učestvovati i predstavnik ICAO, organizacije za civilni aerosaobraćaj pri Ujedinjenim nacijama.

Svoju prezentaciju će imati stručnjaci traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu iz srpskog Direktorata i vazduhoplovnih regulatornih organizacija Rumunije i Bugarske.

Veoma interesantan program je planiran za drugi dan konferencije kada će predstavnik najznačajnijeg međunarodnog programa traganja i spasavanja Cospas-Sarsat održati prezentaciju. Ovaj program, čiji je i Srbija jedan od korisnika na osnovu mreže satelita i informacionih sistema traga za pozivima u pomoć i na taj način omogućava veoma brze reakcije timova spašavanja što može biti od ključnog značaja.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije