Aerodrom u Frankfurtu otvorio besplatne sobe za jogu

Ljubitelji joge sada mogu uraditi pozdrav suncu sa terminala frankfurtskog aerodroma gde su otvorene besplatne sobe za vežbanje joge.

Datum / Date: 03.02.2016.

Autor / Author: Aviatica

Aerodrom u Frankfurtu, jedan od najvećih tranzitnih aerodroma na svetu, sada je omogućio svim svojim putnicima da koriste nove sadržaje. Oni koji vole i vežbaju jogu mogu to uraditi na terminalima frankfurtskog aerodroma potpuno besplatno.

fra_silentchairs

Tihe stolice

Osim soba za jogu, frankfurtski aerodrom je predstavio i tihe stolice (silent chairs). One su poput kapsule sa zvučnom izolacijom i pomažu putnicima da se odmore od stresa i da na kratko pobegnu iz gužve i aerodromske vreve. Ove dve akcije su deo programa “Great to have you here” (Drago nam je što ste ovde), sa ciljem unapređenja putničkih usluga na aerodromu kako bi  putnočko iskustvo bilo što bolje.

Sobe za jogu se nalaze na Terminalu 1 nakon sigurnosne kontrole (nedaleko od gejtova C14 i C16) i na Terminalu 2 odmah nakon pasoške kontrole (nedaleko od gejtova D1 i D4). Otvorene su non-stop, a putnici ih mogu koristiti prema svojim željama i mogućnostima sasvim besplatno, naravno, ukoliko imaju dovoljno vremena između letova.

U sobama se nalaze podloge za vežbanje, zidovi su pokriveni ogledalima tako da vežbači mogu da prate svoje položaje dok vežbaju, a na monitorima se emituju vežbe i lagana muzika koja ide uz njih.

Aerodromski operater je odštampao i letke sa uputstvima za pravilno vežbanje. Svetlost je prigušena, a foto-tapet na kome je prikazan Buda se nalazi preko celog zida kako bi dodatno dočarao pravu joga atmosferu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije