Level je novi dugolinijski lowcost avioprevoznik

Početna|VESTI|Biznis|Level je novi dugolinijski lowcost avioprevoznik

Level je novi dugolinijski lowcost avioprevoznik

IAG pokreće avioprevoznika „Level“ kako bi se izborio sa rastućom lowcost konkurencijom u dugolinijskom saobraćaju.

Objavljeno:18. 3. 2017.|10:52 » 20:49Autor: Tagovi:, , , , , , |

Britansko-španska aviokompanija IAG (International Airlines Group) u čijem vlasništvu su Aer Lingus, British Airways, Iberia i Vueling, osnovala je još jednog avioprevoznika – LEVEL.

Novi prevoznik je za početak samo zaseban trgovački brend pod kojim će se prodavati karte u dugolinijskom aviosaobraćaju po lowcost principu. Level će biti baziran na aerodromu El Prat u Barseloni (BCN) i u početku će posedovati dva nova Airbus-ova aviona A330 sa 293 sedišta u ekonomskoj klasi i 21 sedištem u premijum ekonomskoj klasi.

Level-2-e1489749553968-916x515

Ovi avioni će biti preuzeti iz flote španske Iberije, koja će obezbediti i posadu, kao i sve potrebne dozvole za letove. Level neće posedovati sopstvenu dozvolu za letenje (AOC) već će sve letove zapravo obavljati Iberia. Letovi Levela imaće oznaku Iberije.

Prema najavama iz IAG-a Level će u početku pokrivati nekoliko dalekih destinacija, sa polascima iz Barselone. Prvi letovi su planirani za 1. jun i to ka Los Anđelesu. Obavljaće se dva puta nedeljno. Dan kasnije biće uspostavljena linija za Oukland (pored San Franciska), a linija će biti održavana tri puta nedeljno. Punta Kana  u Dominikanskoj Republici je treće odredište Levela koje će zaživeti 10. juna, dok će Buenos Ajres od 17. juna biti četvrti na mapi destinacija.

Najniža cena karte u jednom smeru biće od 99 evra, a ova najjeftinija tarifa (sa nazivom Level) će uključivati sve takse, ali ne i predati prtljag, topli obrok na letu ili korišćenje interneta. Svi putnici će moći sami da dokupe željene dodatke. Postojaće i druge, skuplje tarife koje će uključivati i razne dodatne usluge. Svi putnici će uz doplatu moći da koriste veoma brzi, bežični interent tokom leta.