LOT najavio direktnu liniju od Varšave do Vašingtona

Poljski LOT najavio uspostavljanje direktne linije između Varšave i Vašingtona počev od juna 2020.

Datum / Date: 31.12.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: LOT Polish Airlines

Deseta direktna linija kojom će Varšava biti povezana sa Sjedinjenim Američkim Državama biće uspostavljena 2. juna 2020.

Za taj dan je poljska nacionalna aviokompanija LOT Polish Airlines najavila početak letova ka glavnom gradu SAD Vašingtonu.

Letovi će se obavljati tri puta nedeljno (utorkom, petkom i nedeljnom) avionom Boeing 787 Dreamliner. LOT je započeo ekspanziju ka SAD nakon što je ova država u septembru ukinula vizni režim za državljane Poljske. Poslednja uspostavljena linija je bila do Majamija u junu ove godine, a već u oktobru je najavljeno povezivanje Varšave i San Franciska, da bi danas na ovu listu bio dodat i Vašington.

„Odavno već razmatramo Vašington. Nakon ozbiljnih poslovnih analiza odlučili smo ne samo da spojimo dva glavna grada već i da damo šansu da se iskoriste turistički i poslovni potencijal koji rastu iz godine u godinu. Štaviše, ceo region Istočne i Centralne Evrope ima nedostatak zgodnih konekcija ka Vašingtonu. Povezivanje sa SAD predstavlja okosnicu naše strategije razvoja dugolinijskog saobraćaja i ova linija svakako nije poslednja koju dodajemo u našu mrežu“, rekao je Rafal Milčarski, generalni direktor LOT-a.

Poljska aviokompanija je ove godine po prvi put u svojoj istoriji prevezla 10 miliona putnika, na preko 120 direktnih linija širom sveta. To je za milion putnika više nego godinu dana ranije i više nego dvostruko u odnosu na broj putnika u 2015. Ova kompanija održava 20 dugolinijskih letova. Iz Varšave leti do Njujorka (JFK i EWR), Čikaga, Los Anđelesa, Majamija, San Franciska (od avgusta 2020) i Vašingtona (od juna 2020), Toronta, Tokija, Seula, Pekinga, Singapura, Delhija i Kolomba. Iz Krakova LOT održava linije do Čikaga i Njujorka (od maja 2020), iz
Žešova do Njujorka (EWR), a iz Budimpešte do Čikaga, Njujorka (JFK) i Seula.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije