LOT: Odlični rezultati linije Varšava – Seul nakon godinu dana

Poljska aviokompanija LOT je saopštila da je na novoj liniji od Varšave do Seula posle godinu dana ostvarila sjajne rezultate.

Datum / Date: 20.10.2017.

Autor / Author: Aviatica

Posle tačno godinu dana od uspostavljanja redovne linije između Varšave i Seula, LOT saopštava da su ostvareni izvanredni rezultati.

Sa 67.000 prevezenih putnika u oba smera ostvarena je prosečna popunjenost putničke kabine od 83 posto. Ovako izuztni rezultati pokazali su opravdanost uvođenja ove linije i pravilnu procenu njenog potencijala od strane aviokompanijskih planera, saopšteno je iz ove kompanije.

„Znali smo od samog početka da će veza sa Seulom biti pun pogodak. Pokazalo se da smo bili u pravu i da smo čak na ovoj liniji rasli brže od očekivanja“, rekao je Adrian Kubicki, PR poljske aviokompanije.

U saopštenju tim povodom navodi se da je broj letova sa tri nedeljno u početku ubrzo povećan na pet, a osim izvanrednih rezultata u pogledu broja prevezenih putnika, LOT je zabeležio i sjajne rezultate u prevozu robe.

Ostvarena je snažna saradnja sa tehnološkim kompanijama, pa je LOT na ovoj liniji prevozi robu koju su proizvodili Samsung, Philips, General Motors, 3M, Hyndai, a kao kuriozitet izdvojen je transport aronije iz Poljske za Koreju u količinama od 20 do 30 tona nedeljno.

Linija koja je uspostavljena 17. oktobra 2016. doprinela je rastu turističkih putovanja između Poljske i Južne Koreje. Broj poljskih turista koji su posetili Južnu Koreju od januara do maja ove godine porastao je za 42 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Linija za Seul značajna je ne samo za Poljsku već i za mnoge zemlje iz centralne i istočne Evrope. Zahaljujući jednostavnom i brzom transferu na LOT-ovom matičnom aerodromu u Varšavi putnici iz ovog regiona mogu da otputuju do Dalekog istoka, ali i do Severne Amerike.

LOT održava liniju od Varšave do Seula modernim avionom Boeing 787 Dreamliner sa 252 sedišta od čega je 18 u biznis, 21 u premijum ekonomskoj i 213 u ekonomskoj klasi. Na ovim letovima LOT služi internacionalnu i korejsku kuhinju, a među kabinskim osobljem uvek se nalaze i oni koji govore korejski.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije