LOT otvara linije od Varšave do Splita i Zadra

Nakon redovne linije između Varšave i Zagreba u januaru, LOT će obogatiti ponudu ka Hrvatskoj letovima ka Zadru i Splitu od aprila.

Datum / Date: 23.12.2015.

Autor / Author: Aviatica

Split i Zadar su dva nova hrvatska grada do kojih će poljska avio kompanija LOT leteti od naredne godine.

Počev od 30. aprila dva grada na jadranskoj obali, koja je veoma popularna kod turista u Poljskoj biće spojena direktnim linijama sa Varšavom, navodi se u saopštenju ove kompanije.

„Danas putovanje kolima do Jadrana traje preko dvanaest sati. Ali već od aprila do tamo će biti potrebno tek dva sata udobnim avionom na direktnom letu. Mi smo prvi avio prevoznik koji će spojiti Split i Zadar ne samo sa Varšavom već i sa svim ostalim poljskim i evropskim gradovima do kojih letimo. Na primer, let od Krakova do Zadra će sada biti moguć uz konekciju od samo 35 minuta“, rekao je Adrian Kubicki, portparol poljskog LOT-a.

Na novim linijama je planirano da lete avioni Bombardier Dash Q400 sa 78 putničkih mesta. Do Splita će se leteti dva puta nedeljno: utorkom i nedeljom, a do Zadra jednom (subotom).

Split i Zadar su dodatak na ranije najavljenu liniju LOT-a od Varšave do Zagreba, koja će početi u januru, čime će biti značajno popravljena ponuda letova između Poljske i Hrvatske.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije