LOT povećava broj letova do Severne Amerike

Sa dolaskom novih aviona Dreamliner, poljska aviokompanija LOT ima mogućnost da poveća broj letova ka Severnoj Americi

Datum / Date: 11.12.2018.

Autor / Author: Aviatica

Foto: MTI / Kovács Tamás

Od juna 2019. LOT povećava broj letova za Kanadu i SAD zahvaljujući isporuci novih aviona Boeing 787 Dreamliner koji stižu u flotu kompanije tokom naredne godine.

U okviru širenja u Severnoj Americi nedavno je objavljeno i uvođenje direktnih letova od Varšave do Majamija sa četiri nedelja leta počev od 1. juna 2019. Nakon toga biće uvedeni i dodatni letovi za Toronto (povećanje sa 9 na 12 nedeljno), Los Anđeles (sa 6 na 7) i Njuarka (sa 4 na 5 nedeljno) uz napomenu da će jedan let nedeljno od Žešova do Njuarka biti nastavljen i naredne godine

Povećanje letova je moguće zahvaljujući širenju Dreamliner flote. Trenutno LOT ima 11 Dreamlinera, osam modela 787-8 (sa 252 sedišta) i tri 787-9 (sa 294 sedišta). Do kraa sledeće godine LOT će raspolagati sa ukupno 15 aviona ovog modela čime će kapacitet biti povećan za 40%.

LOT trenutno održava 14 dugolinijskih interkontinentalnih linija, od čega je devet ka Severnoj Americi. Ova kompanija povezuje Varšavu i Njujork (JFK i Njuark), Čikago, Los Anđeles, Majami, Toronto, Tokio, Seul, Peking i Singapur. Iz Krakova održava liniju za Čikago, a iz Žešova za Njuark. LOT održava i direktne linije iz Budimpešte ka Njujorku (JFK) i Čikagu.

Najduža LOT-ova linija je od Varšave do Los Anđelesa na kojoj let traje 12 sati i 20 minuta, a razdaljina između dva grada je skoro 9.700 km.

LOT ukupno održava 105 destinacija što je povećanje za 64 nova grada do kojih leti u periodu od 2016. godine. U prošloj godini je LOT prevezao 6,8 miliona putnika ili za 25% više nego prethodne godine. Plan za ovu godinu je da bude prevezeno 8,9 miliona putnika, a da naredne godine bude 10 miliona putnika.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije