LOT povećava broj letova do Severne Amerike

Početna|VESTI|Svet|LOT povećava broj letova do Severne Amerike

LOT povećava broj letova do Severne Amerike

Sa dolaskom novih aviona Dreamliner, poljska aviokompanija LOT ima mogućnost da poveća broj letova ka Severnoj Americi

Objavljeno:11. 12. 2018.|06:32Autor: Tagovi:, , , , |

Od juna 2019. LOT povećava broj letova za Kanadu i SAD zahvaljujući isporuci novih aviona Boeing 787 Dreamliner koji stižu u flotu kompanije tokom naredne godine.

U okviru širenja u Severnoj Americi nedavno je objavljeno i uvođenje direktnih letova od Varšave do Majamija sa četiri nedelja leta počev od 1. juna 2019. Nakon toga biće uvedeni i dodatni letovi za Toronto (povećanje sa 9 na 12 nedeljno), Los Anđeles (sa 6 na 7) i Njuarka (sa 4 na 5 nedeljno) uz napomenu da će jedan let nedeljno od Žešova do Njuarka biti nastavljen i naredne godine

Povećanje letova je moguće zahvaljujući širenju Dreamliner flote. Trenutno LOT ima 11 Dreamlinera, osam modela 787-8 (sa 252 sedišta) i tri 787-9 (sa 294 sedišta). Do kraa sledeće godine LOT će raspolagati sa ukupno 15 aviona ovog modela čime će kapacitet biti povećan za 40%.

LOT trenutno održava 14 dugolinijskih interkontinentalnih linija, od čega je devet ka Severnoj Americi. Ova kompanija povezuje Varšavu i Njujork (JFK i Njuark), Čikago, Los Anđeles, Majami, Toronto, Tokio, Seul, Peking i Singapur. Iz Krakova održava liniju za Čikago, a iz Žešova za Njuark. LOT održava i direktne linije iz Budimpešte ka Njujorku (JFK) i Čikagu.

Najduža LOT-ova linija je od Varšave do Los Anđelesa na kojoj let traje 12 sati i 20 minuta, a razdaljina između dva grada je skoro 9.700 km.

LOT ukupno održava 105 destinacija što je povećanje za 64 nova grada do kojih leti u periodu od 2016. godine. U prošloj godini je LOT prevezao 6,8 miliona putnika ili za 25% više nego prethodne godine. Plan za ovu godinu je da bude prevezeno 8,9 miliona putnika, a da naredne godine bude 10 miliona putnika.