LOT povezuje centralnu i istočnu Evropu sa Los Anđelesom

Poljska aviokompanija LOT uvodi novu interkontinentalnu liniju kojom će Varšavu povezati sa Los Anđelesom.

Datum / Date: 03.04.2017.

Autor / Author: Aviatica

Varšava, 3. april 2017. | Poljska nacionalna aviokompanija LOT danas uspostavlja redovnu direktnu liniju između Varšave (WAW) i Los Anđelesa (LAX). Na liniji će četiri puta nedeljno leteti najmoderniji Boeing 787 (Dreamliner).

hollywood sign

Aviatica On Tour

Aviatica je deo grupe inostranih novinara koji će se pridružiti svojim kolegama iz Poljske i domaćinima iz LOT-a među kojima je menadžment kompanije, kao i privrednici ove zemlje. Svi zajedno ćemo biti putnici na prvom letu LOT-a za Los Anđeles.

Ovo je prva direktna veza iz Poljske do američke Zapadne obale, a nova linija će omogućiti dobre veze sa Kalifornijom i celoj srednjoj i istočnoj Evropi. Red letenja je takav da omogućava i veoma dobru vezu sa Beogradom, preko Varšave, dva puta nedeljno u odlasku i jednom nedeljno u povratku.

Prema redu letenja linija Dreamliner će poletati sa varšavskog aerodroma Frederik Šopen do čuvenog LAX-a ponedeljkom, utorkom, petkom i subotom. Letovi će trajati nešto manje od 12 sati.

„Uspostavljamo prvu direktnu vezu srednje i istočne Evrope sa Los Anđelesom, jednim od najvažnijih i najpoznatijih gradova u SAD. Kalifornija nije samo idealna destinacija za odmor već je i važan poslovni centar koji sve više dobija na značaju. Sa druge strane, mnogo ljudi koji žive u Los Anđelesu i okolini vodi poreklo iz zemalja srednje i istočne Evrope. Za sve njih imamo dobre vesti“, rekao je Rafal Milčarski, generalni direktor LOT-a.

On je istakao da je LOT zvezda u usponu u Evropi, koja nudi najkraće i najudobnije veze iz desetine gradova u Evropi preko Varšave. „LOT koristi i jednu od najmlađih flota u Evropi, a osoblje kompanije kao i njeno čvorište na varšavskom aerodromu nude najudobniju i najprijatniju konekciju putnicima iz cele Evrope“, rekao je Milčarski.

LOT_787

Iz LOT-a je saopšteno da će na novoj liniji eksluzivno saobraćati Dreamliner, jedan od najmodernijih aviona na svetu, koji svojim karakteristikama omogućava najudobnije dugolinijsko putovanje zahvaljujući poboljšanom pritisku unutar putničke kabine, normalnijoj vlažnosti vazduha, daleko više prostora za putnike i prirodnog svetla. Osećaj putovanja je takav da je džetleg na dugim linijama minimalan.

Na liniji Varšava – Los Anđeles će biti na raspolaganju tri putne klase sa 252 sedišta: ekonomska (213 sedišta), premijum ekonomska (21 sedište) i biznis klasa (18 sedišta).

Los Anđeles je osma dugolinijska destinacija u mreži linija LOT-a i peta u Severnoj Americi. Za sada LOT održava redovne linije ka Torontu, Njujorku (JFK i Newark-EWR) i Čikagu (ORD), a u Aziji ka Seulu, Tokiju i Pekingu.

LA copy

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije