LOT se vraća u Beograd početkom januara

Poljski LOT, koja je zbog evropskih antimonopolskih pravila morala da ukine nekoliko linija, uključujući i onu do Beograda, sada najavljuje povratak u naš glavni grad z Varšave.

Datum / Date: 14.10.2015.

Autor / Author: Aviatica

Poljska avio kompanija LOT posle šestomesečne pauze, koja je nastupila 1. jula, zbog odluke Evropske unije u skladu sa antimonopolskim propisima, obnavlja letove za Beograd, počev od 2. januara 2016, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Do kraja zimskog reda letenja (25. mart 2016) LOT će saobraćati na liniji Varšava – Beograd četiri puta nedeljno: ponedeljkom, utorkom, petkom i subotom. Polasci iz Beograda za Varšavu su ponedeljkom i petkom u 14 časova, a utorkom i subotom u 16:30.

Ovaj red letenja obezbeđujetranzitnim putnicima idealnu vezu zaAmeriku (Toronto, Njujork ,Čikago) kao i za veliki broj gradova Evrope. Na Dalekom istoku LOT leti za Peking , a od 13. januara i za Tokio. Tokom 2016. planirano je i uspostavljanje linija za Bangkok i Seul.

Dosadašnja saradnja LOT-a i Air Serbije omogućila je dobre veze za određene destinacije za koje ranije putnici iz Beograda nisu imali vezu u jednom danu: Riga, Talin, Sankt Petersburg, Madrid, Odesa, Minsk.

Tokom zime će se nastaviti saradnjaLOT-a i Air Serbije uz postojeće i nove code-share letove. Time će ponuda na tržištu biti još celovitija, te će tako do Varšave i ostalih destinacija iz LOT-ove mreže, moći da se leti:

  • Ponedeljkom u 14.00 ( LOT) i u 18.05 ( Air Serbia)
  • Utorakom u 7.10 ( Air Serbia) i u 16.50 (LOT)
  • Četvrtkom u 7.10  ( Air Serbia)
  • Petkom u 14.00 ( LOT)
  • Subotom u 16.50 ( LOT)
  • Nedeljom u 18.05 (Air Serbia)
Night panorama of Old Town in Warsaw, Poland

Noćna panorama Varšavskog Starog grada

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije