LOT ukida Čikago iz Budimpešte ali uvodi svakodnevne letove ka Njujorku

Poljska aviokompanija LOT ukida liniju iz Budimpešte do Čikaga zbog slabih rezultata, a uvodi svakodnevne letove ka Njujorku.

Datum / Date: 21.10.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: LOT Polish Airlines

Poljska aviokompanija LOT trajno ukida liniju iz Budimpešte za Čikago. Ova linija je već ranije ukinuta u okviru zimskog reda letenja, od kraja oktobra do kraja marta naredne godine, ali je prema prvobitnim planovima trebalo da bude ponovo vraćena od letnjeg reda letenja 2020.

Kako je mađarski vazduhoplovni portal AIRportal saznao i objavio, LOT će liniju do Čikaga u potpunosti ukinuti, zbog slabog interesovanja putnika.

Umesto toga, piše AIRport, biće uvedeni svakodnevni letovi iz Budimpešte ka Njujorku (JFK). Ova linija će umesto četiri leta nedeljno (u letnjem periodu i tri u zimskom) imati ukupno sedam polazaka nedeljno.

Nedavno uspostavljena linija LOT-a iz Budimpešte ka Seulu se pokazala odlično. Avioni na ovoj liniju su već od samog početka puni do poslednjeg mesta.

LOT je ranije objavio da u svojoj bazi u Budimpešti želi da uspostavi novo čvorište, odnosno da na ovom aerodromu umreži veći broj liniji. U planovima kompanije je i otvaranje većeg broja linija iz Budimpešte ka regionu, uključujući i Beograd.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije