Lufthansa, easyJet i Wizz Air dostavili ponude za Alitaliju

Italijanska vlada je primila tri ponude za privatizaciju Alitalije. Među zainteresovanima su Lufthansa, easyJet i Wizz Air.

Datum / Date: 16.04.2018.

Autor / Author: Aviatica

Alitalia je saopštila da su na adresu italijanske vlade stigle tri ponude za preuzimanje ove kompanije i da će ih stečajna uprava u narednim danima detaljno razmotriti.

Među ponuđačima je nemačka Lufthansa za koju se već odavno pretpostavljalo da će dostaviti ponudu. Njen generalni direktor Karsten Špor je ranije izjavio da će Lufthansa biti zainteresovana za preuzimanje Alitalije samo ukoliko se ova kompanija prethodno oslobodi viška zaposlenih. Komentari nakon zvaničnog predavanja ponude iz Lufthanse nisu stigli.

easyJet je bio jedini ponuđač koji je zvanično potvrdio svoje učešće naglasivši da je ono posredno, preko konzorcijuma investicionog fonda Cerberus i američke aviokompanije Delta. Ovaj fond je ujedno i jedan od suvlasnika aviokompanije Air France-KLM.

Prema navodima pojedinih italijanskih medija treću ponudu je uputila mađarska low-cost aviokompanija Wizz Air. Iz ove kompanije su odbili da komentarišu ove navode.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije