Belavia nabavlja još pet novih aviona Embraer

Beloruska aviokompanija Belavia je potpisala ugovor o lizingu pet aviona Embraer od kompanije Nordic Aviation Capital.

Datum / Date: 17.04.2018.

Autor / Author: Aviatica

Beloruska nacionalna aviokompanija je potpisala ugovor o najmu pet aviona Embraer sa najvećom svetskom lizing kompanijom za regionalne avione Nordic Aviation Capital (NAC).

Prema ugovoru Belavia će od NAC-a nabaviti tri aviona E-195 i dva E-175. Prva tri aviona bi trebalo da kompaniji budu isporučeni početkom aprila naredne godine dok će preostala dva biti isporučena u decembru naredne godine i u aprilu 2020.

Avioni će imati putničku kabinu podeljenu na dve klase: ekonomsku i biznis. Model E-175 će imati kapacitet za 76 putnika (12 u biznis klasi i 64 u ekonomskoj) dok će E-195 moći da preveze do 107 putnika (11 u biznis i 96 u ekonomskoj).

„Avioni za srednjelinijski saobraćaj E-175 i E-195 su svojim kapacitetom idealno pozicionirani između Boeinga 737 i malog Canadair-a (CRJ) koji se nalaze u našoj floti. Sa novim avionima imaćemo mogućnost da povećamo broj letova na pojedinim linijama i proširimo mrežu letova kako bismo odgovorili zahtevima putnika i tržišta“, rekao je Anatolij Gusarov, generalni direktor aviokompanije Belavia.

Ova kompanija je prošle godine na vazduhoplovnom sajmu u Parizu od Embraera direktno kupila tri aviona E-175, čija isporuka počinje krajem ove nedelje. Ova kompanija ostvaruje porast broja putnika iz godine u godinu. U prošloj je prevezeno preko 3 miliona putnika, a u prva tri meseca ove godine skoro 570.000 što predstavlja povećanje od 14 posto u odnosu na prvo tromesečje u 2017.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije