Lufthansa poletela ka Beogradu posle duže pauze

Lufthansa je danas obavila prvi let između Minhena i Beograda posle višemesečne pauze, a u planu je i povratak linije za Frankfurt.

Datum / Date: 23.06.2020.

Autor / Author: Aviatica

Posle tri meseca pauze, nemačka Lufthansa (LH) je ponovo uspostavila redovan avio-saobraćaj ka Beogradu. Danas, 23. juna 2020. na beogradski aerodrom Nikola Tesla sleteo je avion CRJ900 na liniji iz Minhena sa oznakom LH1734.

Na ovoj liniji, Lufthansa namerava da leti prema redukovanom redu letenja, sa tri leta nedeljno – utorkom, četvrtkom i subotom. Broj letova će se u julu i avgustu postepeno povećavati.

Povratak Frankfurta

Linija Frankfurt – Beograd je ponovo aktivirana, a avioni nemačkog prevoznika će je pokrenuti od 8. jula sa tri leta nedeljno, uz plan da se tokom avgusta broj letova poveća na deset nedeljno. Prema prethodno objavljnom redu letenja i planu obnove letova, Lufthansa je izbacila ovu liniju iz prodaje, ali je prošle nedelj doneta drugačija odluka.

Austrian počinje sa letovima

Austrijska avio-kompanija Austrian koja je deo Lufthansa Grupe planira obnavljanje letova od Beča do Beograda počev od 24. juna 2020. Na ovoj liniji Austrian će leteti tri puta nedeljno – sredom, petkom i nedeljom, sa kasnijim povećanjem broja letova.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije