Minhenski aerodrom postao peto najveće svetsko vazduhoplovno čvorište

Impresivan skok minhenskog aerodroma sa 11 na peto mesto liste najvećih svetskih vazduhoplovnih čvorišta.

Datum / Date: 02.10.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Munich Airport

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja najbolje povezanih svetskih aerodroma, Minhenski aerodrom je skočio na veoma visoko peto mesto.

Ovaj se aerodrom našao na OAG listi svetskih habova (čvorišta) odmah iza aerodroma London Heathrow, Frankfurt, Čikago O’Hare i Amsterdam.

Godinu dana ranije Minhenski aerodrom je bio 11 na istoj toj listi, pa je ovaj skok na peto mesto  zaista veliki uspeh. U saopštenju aerodromske press službe, kaže se da je Minhen u prethodnih 12 meseci bio povezan sa više od 260 destnacija širom sveta i da taj broj raste. Ovogodišnjem poboljšanju povezanosti minhenskog aerodroma najviše su doprinele nove interkontinentalne destinacije Osaka, Bogota i Dalas.

„Najviše koristi od ovako dobre povezanosti aerodroma imaće stanovnici Bavarske koji imaju veliki broj destinacija u svetu dostupnih zahvaljujući direktnim linijima sa minhenskog aerodroma“, izjavio je direktor aerodroma Majkl Kerkloh.

Aerodrom u Minhenu je posle Frankfurta najprometniji nemački aerodrom. Ova dva aerodroma predstavljaju najvažnija čvorišta nemačke aviokompanije Lufthansa i cele Star Alijanse.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije