Brussels Airlines uvodi liniju od Brisela do Ljubljane

Kao odgovor na gašenje slovenačke aviokompanije Adria Airways, Brussels Airlines uvodi letove na veoma traženoj ruti od Brisela do Ljubljane.

Datum / Date: 01.10.2019.

Autor / Author: Aviatica

Belgijska aviokompanija Brussels Airlines, članica Lufthansa Grupe i Star Alliance, uvodi direktnu i redovnu liniju Brisel – Ljubljana.

Nova linija je brzi odgovor kompanije na gašenje slovenačkog avioprevoznika Adria Airways, kome je upravo ruta do Brisela bila jedna od najvažnijih i najpopularnijih.

Letovi na ovoj liniji će biti uspostavljeni već od 4. novembra, a obavljaće se šest puta nedeljno avionom Airbus A319.

Brussels Airlines je objavio red letenja na novoj liniji, koji će omogućiti vezu slovenačkim putnicima na druge letove ove kompanije iz Brisela ka Madridu, Oslu, Tel Avivu, Londonu, Losabonu, Kopenhagenu i Berlinu.

Avioni će poletati iz Brisela (let SN 3343) svakog dana osim subote u 15.30 i dolaziće u Ljubljanu u 17.10. Povratak (let SN 3344) je istim danima u 17.55, a dolazak u Brisel u 19.45.

Ova nova linija je prvi odgovor na gašenje Adrije. Slovenačka vlada i Fraport, koji je operater ljubljanskog aerodroma su već neko vreme u pregovorima sa Lufthansa Grupom sa ciljem da jedan broj linija koje je obavljala Adrija preuzmu avioprevoznici iz ove grupe (Lufthansa, SWISS, Austrian, Brussels Airlines i Air Dolomiti).

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije