N1: Wizz Air ukida liniju Niš – Malme

Wizz Air je obustavio prodaju letova na liniji od Niša do Malmea od 7. januara 2019.

Datum / Date: 27.09.2018.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Facebook / Aerodrom Niš Konstantin Veliki

Srbija nije u planovima aviokompanije Wizz Air za dodatni razvoj mreže linija. Samo u poslednja dva meseca najavljeno je na desetine novih linija, ali nijedna nije iz Srbije. Wizz Air održava ukupno 18 linija iz Srbije, 13 iz Beograda i 5 iz Niša, ali će Niš već od januara biti kraći za jednu liniju.

Prema pisanju N1  i tvrdnjama Bojana Avramovića, direktnora Regionalne razvojne agencije Niša, Wizz Air ukida liniju Niš-Malme, koja je bila prva linija ove kompanije sa niškog aerodroma. Prema podacima sa sajta kompanije vidi se da let za Malme više nije moguće rezervisati nakon 7. januara.

(Dopuna vesti od 11 časova: Wizz Air je kasnije u toku dana potvrdio za B92 da ukida ovu liniju. Svim putnicima koji imaju kupljene karte za letove koji su ukinuti biće ponuđen neki od alternativnih letova, povraćaj novca u punom iznosi ili kredit u vrednosti od 120 odsto od vrednosti kupljene karte koji će moći da iskoriste za kupovinu nekih drugih karata.)

Ranije ukinute linije

Wizz Air je od 21. marta ukinuo liniju Niš-Ajndhoven zato što nije komercijalno isplativa.
Švajcarski ogranak aviokompanije Germania je krajem 2017. prestao da leti na liniji od Niša do Ciriha.

Ujedno iz ove kompanije stižu najave otvaranja novih linija iz regiona. Tako će Priština u naredna tri meseca dobiti tri nove linije – prvo ka Minhenu (Memingen) od 30. oktobra, zatim ka Bazel-Miluzu od 20. novembra i na kraju ka Dortmundu od 15. decembra.

Ova kompanija već održava dve linije iz Prištine ka Londonu i Budimpešti, što znači da će već od januara ovaj grad prestići Niš po broju linija.

Avramović za N1 kaže da je ovo prvo otkazivanje letova iz Niša nakon što je Vlada Srbije preuzela upravljanje niškim aerodromom i da je to povratak u prošlost. Bez ove linije niški aerodrom ostaje bez 32.000 putnika godišnje.

Avramović se plaši da se njegova predviđanja ostvaruju, a jedno od njih je i poskupljenje aerodromskih taksi i usluga. On tvrdi da je to i ranije traženo od strane Vlade Srbije.

Osim Wizz Air-a sa niškog aerodroma saobraćaju još i Ryanair do pet gradova i SWISS do Ciriha.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije