Najava letnjeg reda letenja na aerodromu Nikola Tesla

Beogradski aerodrom Nikola Tesla najavio bolju ponudu letova i nove linije tokom narednog letnjeg reda letenja.

Datum / Date: 24.03.2017.

Autor / Author: Aviatica

Letnji red letenja na Aerodromu Nikola Tesla stupa na snagu u nedelju, 26. marta i primenjivaće se do subote, 28. oktobra 2017. godine. U redovnom putničkom saobraćaju planirano je da 30 avio-kompanija saobraća prema 70 aerodroma u 36 država u Evropi, Sjedinjenim Američkim Državama, Severnoj Africi i na Bliskom Istoku.

Novina u redu letenja nacionalne avio-kompanije Air Serbia je uvođenje letova za Veneciju koji će se od 1. juna obavljati četiri puta nedeljno. Avio-kompanija Transavia Airlines započeće od 4. aprila direktne letove za Amsterdam, koje će obavljati 3 puta nedeljno, dok će avio-kompanija AtlasGlobal Airlines nastaviti svakodnevne letove za Istanbul, koje je započela tokom zimske sezone.

dst-illustration

Prelazak na letnje računanje vremena

U nedelju, 26. marta se završava zimsko računanje vremena (DST – Daylight saving time) i počinje tzv. letnje računanje vremena. Tog dana u 2 ujutro satove treba pomeriti za jedan sat unapred, na 3 sata. Putnici koji putuju 26. marta, posebno oni kojima putovanje počinje ranije ujutro, treba da obrate pažnju na ovu promenu kako se ne bi desilo da propuste svoj let.

U drugoj polovini maja avio-kompanija Wizz Air uspostaviće letove ka četiri nove destinacije: Fridrihshafen, Nirnberg, Hanover i Maltu, ka kojima će saobraćati dva puta nedeljno. Avio-kompanija Ellinair će početkom juna obnoviti letove za Iraklion, a sredinom juna će započeti i sa letovima za Solun.

Najveća novina u redu letenja nacionalnog prevoznika je da će, za razliku od prošle godine, već od početka letnje sezone saobraćati na linijama za Hamburg, Njujork, Sankt Peterburg i Maltu. Početkom sezone odmora nacionalna avio-kompanija će, kao i obično, uvećati broj nedeljnih letova ka Atini, Bejrutu, Dubrovniku, Njujorku, Larnaki, Sankt Peterburgu, Malti, Bukureštu, Splitu i Tivtu, a uvešće i dodatne dnevne letove na linijama za Solun, Skoplje i Ohrid. Avio-kompanija Wizz Air će baziranjem drugog aviona uvećati broj letova za Dortmund, Ajndhoven, Malme, Memingen, Geteborg i Stokholm Skavsta, a aviokompanija

Qatar Airways će od 1. oktobra iz Beograda saobraćati svakodnevno. Avio-kompanije Arkia Airlines i Israir, koje prošlog leta nisu saobraćale, će tokom ove letnje sezone uvećati broj letova u odnosu na zimsku sezonu, tako što će avio-kompanija Israir saobraćati 5 puta nedeljno, a Arkia 3 puta nedeljno, s tim da će na dva nedeljna leta koristiti interkontinentalni avion tipa Boeing 757.

Takođe, neke kompanije će tokom sezone povećati kapacitet aviona, pa će tako easyJet za Beograd saobraćati većim avionom tipa Airbus A320, nemačka Lufthansa će na većini letova za Minhen saobraćati avionom Airbus A319, umesto avionom tipa Embraer E195, a poljski LOT ponekad koristiti veći avion tipa Embraer E195.

(Saopštenje aerodroma Nikola Tesla u Beogradu)

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije