Najbolja vina se služe na letovima aviokompanije Air France

Početna|VESTI|Evropa / Mediteran|Najbolja vina se služe na letovima aviokompanije Air France

Najbolja vina se služe na letovima aviokompanije Air France

Francuska aviokompanija Air France je osvojila nagradu za najbolja vina koja se služe na letovima.

Već poznata po tome što angažuje kuvare sa Mišelinovim zvezdicama da za putnike kreiraju najbolja moguća jela i najboljeg somelijera na svetu za izbor vina i šampanjaca, avio-kompanija Air France je gastronomiju u avionima podigla na još viši nivo, direktno u oblake.

Na ceremoniji dodele nagrada za najbolja vina na letovima, koja je održana 19. februara u Londonu, Air France je osvojio Business Traveller Cellars in the Sky nagradu za 2017. godinu.

Ovom prilikom Air France je osvojio sedam nagrada za izuzetan kvalitet vina i šampanjaca koji se serviraju tokom letova u premijum ekonomskoj (La Première) i biznis klasi.

Osvojene su dve zlatne medalje u kategorijama za najbolji šampanjac u prvoj klasi i za najbolje desertno belo vino u prvoj klasi.

Air France je osvojio i četiri srebrne medalje u kategorijama za najbolji izbor vina u prvoj i biznis klasi, najbolje belo vino u biznis klasi, najbolji izbor vina u prvoj klasi i najbolji šampanjac u biznis klasi. Jedna bronzana medalja je osvojena za najbolje crveno vino u prvoj klasi.

Nagrada Business Traveller Cellars in the Sky preko 30 godina nagrađuje avio-kompanije koje služe najbolja vina u biznis i prvoj klasi. Veliki broj nagrada koje je Air France pobrao u jakoj konkurenciji 31 avio-kompanije najbolje je priznanje za visok nivo brige i truda koje kompanija ulaže u svoju ponudu vina i žestokih pića tokom letova.

Ove nagrade su rezultat uspešne saradnje Air France-asa Paolom Basom, najboljim somelijerom na svetu za 2013. godinu, koji od 2014. godine bira vina i šampanjce za kompaniju, zajedno sa Tijerijem Desovom i Mišelom Betanom, autorima francuskog vinskog vodiča.

Air France redovno obnavlja svoju ponudu vina i alkoholnih pića kako bi putnicima omogućio da otkriju bogatstvo francuskih vinskih sorti prilagođenih gurmanskim kreacijama koje su dizajnirali najprestižniji kuvari. Svake godine Air France posluži 800.000 boca vina u premijum i biznis klasi  i 750,000 boca šampanjca, u dve navedene i ekonomskoj klasi.  Sva vina i žestoka pića su pažljivo birana, pri čemu se vodilo računa da se mogu prilagoditi ograničenjima koja u avionima menjaju naša čula ukusa: posebno suvom vazduhu i pritisku u kabini.