Najbolja vina se služe na letovima aviokompanije Air France

Francuska aviokompanija Air France je osvojila nagradu za najbolja vina koja se služe na letovima.

Datum / Date: 16.03.2018.

Autor / Author: Aviatica

Već poznata po tome što angažuje kuvare sa Mišelinovim zvezdicama da za putnike kreiraju najbolja moguća jela i najboljeg somelijera na svetu za izbor vina i šampanjaca, avio-kompanija Air France je gastronomiju u avionima podigla na još viši nivo, direktno u oblake.

Na ceremoniji dodele nagrada za najbolja vina na letovima, koja je održana 19. februara u Londonu, Air France je osvojio Business Traveller Cellars in the Sky nagradu za 2017. godinu.

Ovom prilikom Air France je osvojio sedam nagrada za izuzetan kvalitet vina i šampanjaca koji se serviraju tokom letova u premijum ekonomskoj (La Première) i biznis klasi.

Osvojene su dve zlatne medalje u kategorijama za najbolji šampanjac u prvoj klasi i za najbolje desertno belo vino u prvoj klasi.

Air France je osvojio i četiri srebrne medalje u kategorijama za najbolji izbor vina u prvoj i biznis klasi, najbolje belo vino u biznis klasi, najbolji izbor vina u prvoj klasi i najbolji šampanjac u biznis klasi. Jedna bronzana medalja je osvojena za najbolje crveno vino u prvoj klasi.

Nagrada Business Traveller Cellars in the Sky preko 30 godina nagrađuje avio-kompanije koje služe najbolja vina u biznis i prvoj klasi. Veliki broj nagrada koje je Air France pobrao u jakoj konkurenciji 31 avio-kompanije najbolje je priznanje za visok nivo brige i truda koje kompanija ulaže u svoju ponudu vina i žestokih pića tokom letova.

Ove nagrade su rezultat uspešne saradnje Air France-asa Paolom Basom, najboljim somelijerom na svetu za 2013. godinu, koji od 2014. godine bira vina i šampanjce za kompaniju, zajedno sa Tijerijem Desovom i Mišelom Betanom, autorima francuskog vinskog vodiča.

Air France redovno obnavlja svoju ponudu vina i alkoholnih pića kako bi putnicima omogućio da otkriju bogatstvo francuskih vinskih sorti prilagođenih gurmanskim kreacijama koje su dizajnirali najprestižniji kuvari. Svake godine Air France posluži 800.000 boca vina u premijum i biznis klasi  i 750,000 boca šampanjca, u dve navedene i ekonomskoj klasi.  Sva vina i žestoka pića su pažljivo birana, pri čemu se vodilo računa da se mogu prilagoditi ograničenjima koja u avionima menjaju naša čula ukusa: posebno suvom vazduhu i pritisku u kabini.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije