Neobično putešestvije ruskih turista do Crne Gore

Avion ruske avio kompanije Rossiya će danas treći put pokušati da na crnogorsko primorje prebaci turiste koji su sinoć ostali u Beogradu.

Datum / Date: 13.06.2016.

Autor / Author: Aviatica

rossiya airlines

Ruski turisti koji su planirali svoj odmor na crnogorskom primorju nikako da ga se domognu. Avion Boeing 737-800 ruske avio kompanije Rossiya koji je leteo od Jekaterinburga do Tivta nije uspeo da sleti na tivatski aerodrom zbog velikog nevremena koje je tamo juče trajalo gotovo ceo dan.

Avion je prvo kružio iznad Crne Gore da bi piloti na kraju odustali od sletanja i avion preusmerili na beogradski aerodrom Nikola Tesla gde je sleteo malo pre 21 čas. Kasnije je avion iz Beograda poleteo ka Podgorici pošto tivatski aerodrom ne prima avione noću. Putnici koji su u Tivtu čekali na ukrcavanje na ovaj let i povratak kući prebačeni su autobusima u Podgoricu. Avion međutim opet nije uspeo da sleti na podgorički aerodrom zbog lošeg vremena pa je drugi put za jedno veče sleteo u Beograd.

Kako saznajemo ovaj let sa oznakom FV5823 će danas obaviti i treći pokušaj da se domogne Crne Gore. Njegovo poletanje iz Beograda planirano je za 11:10. On je u međuvremenu promenio rutu i krajnje odredište će mu biti Podgorica jer su tamo prebačeni putnici koji čekaju povratak u Jekaterinburg.

Kako nam javlja naš specijalni dopisnik iz Crne Gore juče je bilo baš uzbudljivo na nebu iznad ove države. Zbog veoma velikog nevremena praćenog grmljavinom i zbog izuzetno niske oblačnosti saobraćaj na crnogorskim aerodromima u Tivtu i Podgorici je bio paralisan. Osim aviona Rossiye problem su imali i avioni Ural Airlinesa i Red Wingsa. Oni su umesto u Tivat sleteli u Podgoricu odakle su se kasnije i vratili za Rusiju kada su im sa Primorja dovezli putnike. Avion easyJet-a iz Mančestera je zbog nemogućnosti da sleti u Tivat preusmeren na Dubrovnik odakle se i vratio nazad. Probleme su imali i Montenegro Airlines i Air Serbia, kojoj je jedan ATR ostao u Podgorici  preko noći pa su zbog toga morali da otkažu let iz Beograda do Soluna koji je bio planiran za 20 minuta iza ponoći.

Saobraćaj na crnogorskim aerodromima se od jutros uobičajeno obavlja, a vremenski uslovi su ponovo normalni.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije