Emirates uvećao cene karata i besplatnu količinu prtljaga

Avio kompanija Emirates tokom juna uvodi nova fleksibilnija pravila za prevoz prtljaga i povećava cene avio karata.

Datum / Date: 13.06.2016.

Autor / Author: Aviatica

Emirates je izvršio korekciju svojih pravila za besplatan prevoz putničkog prtljaga. Nova pravila će važiti za putovanja od 20. juna i podrazumevaće više nivoa u zavisnosti od tarife koja je primenjena prilikom kupovine avio karte.

Putnici koji budu kupili karte po specijalnim (promotivnim) cenama moći će besplatno da predaju 20kg prtljaga. Oni koji budu imali karte kupljene prema standarnim tarifama nazvanim „saver“ i „flex“ mogu besplatno, kao i do sada, predati 30kg prtljaga, dok će oni sa kartama prema „flex plus“ tarifi od sada moći da predaju 35kg prtljaga besplatno.

Promene nisu predviđene za putnike u biznis i prvoj klasi koji će, kao i do sada, moći da predaju besplatno 40kg odnosno 50kg. Nova pravila neće uticati i na putnike koji putuju u sklopu organizovanih turističkih grupa, jer su njihove karte izdate prema „saver“ tarifi tako da će količina prtljaga koji se može besplatno predati ostaje ista – 30kg.

Nedelju dana kasnije putnici Emirates-a će, nažalost morati da izdvoje više novca za avio karte. Ova kompanije je objavila i poskupljenje osnovnih tarifa u fiksnom iznosu od 18 evra za povratnu kartu u ekonomskoj klasi, 46 evra za povratnu kartu u biznis klasi i 90 evra za povratnu kartu u prvoj klasi.

Sve karte koje budu izdate do tog datuma za putovanja u narednom periodu neće biti zahvaćene poskupljenjem.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije