Norwegian prekida međunarodni avio-saobraćaj zbog izostanka vladine pomoći

Nakon što je Vlada Norveške odbila da finansijski pomogne Norwegian, ova kompanija otkazala sve međunarodne letove.

Datum / Date: 12.11.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Jørgen Syversen / Norwegian

Norwegian je prinuđen na dodatno otpuštanje radnika nakon što je norveška vlada odbila da finansijski pomogne kompaniju kako bi ublažila posledice krize izazvane pandemijom koronavirusa Covid-19.

Kompanija je sa žaljenjem saopštila da je prinuđena da otpusti još 1.600 radnika zbog odbijanja vlade da joj pomogne i u isto vreme pojačavanja restriktivnih mera za putovanja. Posledice ovakve odluke vlade su kritične za Norwegian koji mora da nastavi da smanjuje troškove na minimum i da radi na pronalaženju drugog rešenja za prevazilaženje krize i preživljavanje, navodi se u saopštenju.

Posle odluke norveške vlade, Norwegian nema drugog izbora nego da otpusti još 1600 radnika i da prizemlji 15 od ukupno 21 aviona koji su korišćeni za letove u prethodnom periodu. Pre  koronavirusa ova je kompanija zapošljavala preko deset hiljada radnika, a u narednim mesecima njihov broj će biti sveden tek na 600.

Prema planu, Norwegian će zadžati samo šest aviona koji će se koristiti za domaći saobraćaj uznutar Norveške  i to samo na 12 linija.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije