Norwegian prodao svog argentinskog avio prevoznika JetSmart-u

Norwegian prodao svoju argentinsku aviokompaniju Norwegian Air Argentina ultra low-cost aviokompaniji JetSmart.

Datum / Date: 05.12.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Tony Pick Photography / Norwegian Newsroom

Aviokompanija Norwegian je potpisala sporazum o prodaji svih akcija svoje argentinske ćerke kompanije Norwegian Air Argentina aviokompaniji JetSMART Airlines.

„Preduzimamo neophodne korake ka ostvarivanju profitabilnosti“, kaže vršilac dužnosti generalnog direktora Geir Karlsen.

Prema sporazumu JetSMART će nastaviti da posluje prema redu letenja argentinskog Norwegian-a dok ne bude završena integracija kupljene kompanije u novu matičnu kompaniju što će potrajati nekoliko meseci. Postupno će i Norwegian brend biti povlačen iz upotrebe tokom perioda tranzicije. Tri Boeing-ova aviona 737, koje koristi Norwegian biće vraćeni u Evropu, a njih će vrlo brzo zameniti avioni Airbus A320 aviokompanije JetSMART.

JetSMART je latinoamerička ultra low-cost aviokompanija koja je u vlasništvu američke kompanije Indigo Partners. Postoji tek dve godine. Leti iz Čilea, Argentine, Brazila, Perua i pokriva 13 destinacija. Norwegian Air Argentina, sa druge strane postoji malo više od godinu dana i povezuje Buenos Ajres sa osam gradova u Argentini. Do sada je prevezla nešto malo manje od milion putnika.

Foto: Tony Pick Photography / Norwegian Newsroom

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije