Novi avion Air Serbije sa likom Nikole Tesle svečano ispraćen na prvi let

Novi avion Air Serbije, Airbus A330-200, YU-ARA, svečano je danas ispraćen na svoj prvi komercijalni let ka Njujorku.

Datum / Date: 29.04.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: D. Nikolić / Aviatica

Air Serbia je obeležila značajan korak u razvoju flote, ispraćajem svog novog širokotrupnog aviona sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd na prvi let do Njujorka.

Airbus A330, koji nosi ime i stilizovani lik najslavnijeg srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle, svečano je ispraćen uz prisustvo predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Tomislava Momirovića, ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Tatjane Matić, ambasadora SAD u Srbiji Entonija Godfrija, delegacije predstavnika srpske nacionalne avio-kompanije i medija.

Foto: D. Nikolić / Aviatica

Širokotrupni putnički mlaznjak, koji je pri Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije registrovan kao YU-ARB, tri puta nedeljno će obavljati letove do Njujorka – ponedeljkom, četvrtkom i subotom, a broj letova će se postupno povećavati kako se bude bližila letnja sezona.

Foto: D. Nikolić / Aviatica

„Čast nam je što imamo priliku da predstavimo najnoviji avion u floti Air Serbije, Airbus A330. Uspostavljanje direktnog leta do Njujorka pre skoro pet godina predstavljalo je značajnu prekretnicu, ne samo za Srbiju, već i za ceo region, s obzirom na to da je ovo jedini direktan let koji povezuje Srbiju i region sa Sjedinjenim Američkim Državama. Kako bismo dodatno ojačali tu vezu, naš novi avion nosiće ime i lik najpoznatijeg srpskog naučnika Nikole Tesle, čiji život i rad simbolično povezuju region sa Njujorkom i Sjedinjenim Američkim Državama. Radujemo se prvom i svakom narednom letu, uvereni da će naši putnici uživati u neprevaziđenom iskustvu putovanja preko Atlantika,“ izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Air Serbije.

Foto: D. Nikolić / Aviatica

Nejsmit je dodao da je Air Serbia ponosna što je u proteklih pet godina prevezla preko 320.000 putnika na njujorškoj ruti i izrazio uverenje da će unapređenje usluga zahvaljujući novom avionu doprineti uspehu transatlantskog leta koji, uprkos pandemiji, i dalje ostvaruje dobre rezultate.

Foto: D. Nikolić / Aviatica

 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije