Novi avion Air Serbije sa likom Nikole Tesle svečano ispraćen na prvi let

Početna|VESTI|Flota, Srbija i region|Novi avion Air Serbije sa likom Nikole Tesle svečano ispraćen na prvi let

Novi avion Air Serbije sa likom Nikole Tesle svečano ispraćen na prvi let

Novi avion Air Serbije, Airbus A330-200, YU-ARA, svečano je danas ispraćen na svoj prvi komercijalni let ka Njujorku.

Objavljeno:29. 4. 2021.|17:03Autor: Tagovi:, , , , |

Air Serbia je obeležila značajan korak u razvoju flote, ispraćajem svog novog širokotrupnog aviona sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd na prvi let do Njujorka.

Airbus A330, koji nosi ime i stilizovani lik najslavnijeg srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle, svečano je ispraćen uz prisustvo predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Tomislava Momirovića, ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Tatjane Matić, ambasadora SAD u Srbiji Entonija Godfrija, delegacije predstavnika srpske nacionalne avio-kompanije i medija.

Foto: D. Nikolić / Aviatica

Širokotrupni putnički mlaznjak, koji je pri Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije registrovan kao YU-ARB, tri puta nedeljno će obavljati letove do Njujorka – ponedeljkom, četvrtkom i subotom, a broj letova će se postupno povećavati kako se bude bližila letnja sezona.

Foto: D. Nikolić / Aviatica

„Čast nam je što imamo priliku da predstavimo najnoviji avion u floti Air Serbije, Airbus A330. Uspostavljanje direktnog leta do Njujorka pre skoro pet godina predstavljalo je značajnu prekretnicu, ne samo za Srbiju, već i za ceo region, s obzirom na to da je ovo jedini direktan let koji povezuje Srbiju i region sa Sjedinjenim Američkim Državama. Kako bismo dodatno ojačali tu vezu, naš novi avion nosiće ime i lik najpoznatijeg srpskog naučnika Nikole Tesle, čiji život i rad simbolično povezuju region sa Njujorkom i Sjedinjenim Američkim Državama. Radujemo se prvom i svakom narednom letu, uvereni da će naši putnici uživati u neprevaziđenom iskustvu putovanja preko Atlantika,“ izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor Air Serbije.

Foto: D. Nikolić / Aviatica

Nejsmit je dodao da je Air Serbia ponosna što je u proteklih pet godina prevezla preko 320.000 putnika na njujorškoj ruti i izrazio uverenje da će unapređenje usluga zahvaljujući novom avionu doprineti uspehu transatlantskog leta koji, uprkos pandemiji, i dalje ostvaruje dobre rezultate.

Foto: D. Nikolić / Aviatica

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije