Air Serbia obnavlja saobraćaj ka Italiji

Srpska nacionalna aviokompanija, Air Serbia, obnavlja saobraćaj ka Italiji letovima ka Rimu i Milanu.

Datum / Date: 30.04.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

Air Serbia je danas, 30. aprila, letom JU 0530 iz Beograda ka Rimu u 07.10 časova, započela obnovu avio-saobraćaja ka destinacijama u Italiji.

Letovi između srpske i italijanske prestonice obavljaće se dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Nacionalna aviokompanija će 28. maja, letom JU 544 u 18.15 časova, ponovo uspostaviti redovnu vazdušnu liniju ka Milanu, nakon čega će se letovi na ovoj ruti obavljati dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Planirano je da se od 13. juna uspostavi i treći nedeljni let ka obe destinacije u Italiji, koji bi se obavljao nedeljom. Air Serbia će na ovaj način postati jedina aviokompanija koja direktno povezuje Srbiju i Italiju tokom letnje sezone.

„Raduje nas što ponovo uspostavljamo vazdušnu vezu sa Italijom i dodajemo još jednu destinaciju u našu postojeću mrežu, osim najavljenog Rima. Imajući u vidu da je pandemija i dalje u toku, obnavljanje ovih ruta se može smatrati velikim uspehom. Italija za nas predstavlja izuzetno važno tržište i cilj nam je da obezbedimo kontinuiranu i snažnu povezanost između Beograda i Italije, kao i drugih destinacija u mreži Air Serbije“, kazao je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije u ovoj kompaniji.

Nacionalna aviokompanija će omogućiti dobru mrežnu povezanost iz Rima, preko Beograda, do Atine, Bukurešta, Dubrovnika, Istanbula, Njujorka, Podgorice, Sarajeva, Skoplja, Sofije, Soluna, Splita, Tivta i Tirane. Putnicima su na raspolaganju i dobre konekcije do Rima, preko Beograda, iz Atine, Bukurešta, Dubrovnika, Istanbula, Londona, Podgorice, Sarajeva, Skoplja, Sofije, Soluna, Tirane i Splita.

Air Serbia je direktne letove između Beograda i destinacija u Italiji obustavila u martu 2020. godine usled situacije izazvane globalnom pandemijom korona virusa. Linije su obnovljene iste godine u julu, ali i ponovo obustavljene dve nedelje kasnije zbog pogoršane epidemiološke situacije u Evropi.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije