Novi internacionalni meni na letovima Air Serbije

Nagrađivana vina, vrhunske voćne rakije, kolači sa malinama uz nove obroke internacionalne kuhinje od danas na letovima Air Serbije

Datum / Date: 01.09.2016.

Autor / Author: Aviatica

Air Serbia je danas uvela novi meni na svojim letovima koji je priredio Zoran Mišković, glavni kuvar Air Serbia keteringa.

Novi meni sadrži izbor novih predjela, glavnih jela i deserta koji su inspirisani modernom internacionalnom kuhinjom.

U selekciji obroka naročito se ističu glavna jela kao što su jagnjeći kotleti sa koricom od pistaća servirani sa grilovanim povrćem, pačetina sa sosom od šumskog voća servirana sa korenastim povrćem prelivenim bagremovim medom, i novi deserti kao što je čokoladni kolač ili voćne tartalete. Ovi novi a-la-kart obroci mogu da se naruče u biznis klasi na letu do i iz Njujorka.

Izbor obroka u ekonomskoj klasi će takođe biti unapređen, a putnicima su od danas na raspolaganju goveđi gulaš sa krompir pireom i sotiranom šargarepom i slatki kolač od griza sa prelivom od malina.

Sva jela priprema stručni tim kuvara u Air Serbia keteringu koristeći sastojke visokog kvaliteta koji se nabavljaju od domaćih proizvođača iz Srbije.

Kao dopuna novom meniju na letovima Air Serbije, putnici će imati na raspolaganju širok izbor pića koji uključuje srska vina koja je izabrao tim Air Serbije uz konsultacije sa Udruženjem somelijera Srbije. Putnici će moći da izaberu i neku od pet vrsta voćnih rakija od šljive, dunje, kajsije,  kruške kao i medovaču, koje ekskluzivno obzbeđuje Rakia Bar

U ponudi vina na letovima Air Serbije su i nagrađivana vina: „Cabernet Sauvignon Réserve“ iz vinarije Radovanović, premijum suvo crveno vino koje je 2015. godine osvojilo zlatnu medalju u Italiji, na takmičenju za najbolje vino „Emozioni dal Mondo“, kao i međunarodno priznato belo vino „Trijumf Selection“ vinarije Aleksandrović, sa kojim su osvojili srebrnu medalju na prošlogodišnjem takmičenju „Decanter World Wine Awards“ u Londonu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije