WIZZ: Drugi avion u Beogradu i četiri nove linije od maja 2017.

Wizz Air vraća drugi avion u svoju beogradsku bazu i uspostavlja četiri nove linije od proleća 2017.

Datum / Date: 31.08.2016.

Autor / Author: Aviatica

Wizz Air je na konferenciji za novinare u Beogradu objavio povratak drugog aviona u operativnu bazu ove kompanije na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“.

Novi avion će značiti i značajno povećanje kapaciteta pa se osim četiri nove linije koje su najavljene očekuje i povećanje broja nedeljnih letova na postojećim linijama.

Kako je generalni direktor Wizz Air-a Jožef Varadi, saopštio na današnjoj konferenciji za novinare, nove linije koje će biti uspostavljene su: Fridrihshafen i Nirnberg od 19. maja, Hanover od 20. maja i Malta od 21. maja. Na svim ovim linijama Wizz Air će leteti dva puta nedeljno: ponedeljkom i petkom do Fridrihshafena i Nirnberga, utorkom i subotom do Hanovera i sredom i nedeljom do Malte. Cene karata u jednom smeru na novim linijama se kreću od 3.399 dinara sa svim uračunatim taksama i obaveznim doplatama, a karte se već sada mogu kupiti preko sajta wizzair.com Favicon - 16x16

wizz serbian routes

Povećani kapacitet će biti iskorišćen i za nove letove na postojećim linijama, pa će tako narednog proleća Wizz Air iz Beograda leteti do Dortmunda i Ajnhovena četiri umesto tri puta nedeljno, a do Geteborga, Memingena i Stokholma tri umesto dva puta.

U saopštenju Wizz Air-a se podseća na prvu liniju ove kompanije iz Srbije, koja je obavljena u junu 2010. Od tada je Wizz Air stekao poverenje srpskih putnika i postao je najveći low-cost avio-prevoznik u našoj zemlji sa više od 450.000 prevezenih putnika u prošloj godini.

Novi avion u beogradskoj bazi predstavlja značajnu investiciju Wizz Air-a u Srbiji, a njena vrednost gledano prema vrednosti aviona koji će ovde biti stacioniran iznosi 98 miliona dolara. Nije bez značaja ni otvaranje novih radnih mesta, kako direktnih tako isto i u povezanim delatnostima. Samo će Wizz Air u Srbiji svom postojećem timu priključiti 36 novih radnika.

Govoreći na konferenciji za medije, održanoj danas u Beogradu, Jožef Varadi (József Váradi), generalni direktor Wizz Air-a je rekao: „Za proteklih šest godina zaslužili smo poverenje i odanost naših srpskih putnika i postali smo najveći low-cost prevoznik u zemlji. Prošle godine smo doveli niskotarafni avio-saobaćaj i u Niš, čime je tamošnji aerodrom postao naš drugi aerodrom u Srbiji. Uvođenjem drugog aviona u našu beogradsku bazu omogućavamo još više jeftinih mogućnosti za putovanja zajedno sa izvanrednom uslugom tokom leta za naše srpske putnike ali i strane turiste koji posećuju Srbiju čime otvaramo brojna nova radna mesta u lokalnoj zajednici, podstičemo razvoj turizma i avio-saobraćaja u zemlji.“

wizz expand in serbia

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije