Od Beograda do Sankt Peterburga i tokom zimskih praznika

Air Serbia je prema poslednjim izmenama zimskog reda letenja uvrstila i letove do Sankt Peterburga tokom zimskih praznika.

Datum / Date: 03.08.2016.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Salinger Igor / Aermedia.com

U preliminarnom zimskom redu letenja Air Serbije pojavio se i Sankt Peterburg. Linija do ovog grada je uvedena krajem juna i kako Aviatica nezvanično saznaje najbolja je od svih novih linija Air Serbije prema popunjenosti putničke kabine.

Na ovoj liniji trenutno saobraća avion Airbus A319, tri puta nedeljno: utorkom, četvrtkom i subotom i tako je predviđeno do kraj oktobra do kada važi letnji red letenja.

U Air Serbiji su, najverovatnij podstaknuti dobrim rezultatima na ovoj liniji doneli odluku da je obavljaju i tokom zimskog perioda, ali za sada samo u vreme zimske visoke sezone koja pada u vreme božićnih i novogodišnjih praznika.

Od 21. decembra ove do 22. januara naredne godine Air Serbia će do Sankt Peterburga obaviti deset letova, po dva nedeljno: sredom i petkom, a avion će ostati isti kao i sada – Airbus A319.

Tokom zime biće nastavljeni i letovi do Hamburga. Ka nemačkom gradu Air Serbia je poletela takođe krajem juna, a na ovoj liniji će u zimskom periodu leteti tri puta nedeljno: ponedeljkom, četvrtkom i nedeljom.

Kako je već bilo najavljeno nova linija ka Njujorku (JFK) će se, takođe, nastaviti i u zimskom periodu i to prema istom redu letenja kao i do sada. Određeni broj letova ka Sofiji, Tirani, Bukureštu i Skoplju pomereni su unapred u rane jutarnje časove kako bi putnici mogli da stignu na rane polaske za Njujork.

Bez leta ka Varšavi

Linija ka Varšavi je, za sada, jedina koja će biti ukinuta u zimskom periodu. Poslednji planirani let ka glavnom gradu Poljske je 28. oktobra. Nakon tog dana Air Serbia će svojim putnicima nuditi letove do Varšave u saradnji sa poljskom avio kompanijom LOT, zahvaljujući kod-šer sporazumu dva prevoznika. Letovi bi trebalo da budu obnovljeni od letnjeg reda letanja, počev od 26. marta sa četiri nedeljna polaska.

Nove frekvencije

Trenutne promene u zimskom redu letenja obuhvataju i dodatne polaske ka Tel Avivu, Milanu, Berlinu i Tirani. Sve tri destinacije će od novembra biti pokrivene sa jednim letom više – do Tel Aviva će se leteti pet puta, do Milana i Tirane šest puta, a do Berlina svakodnevno. Air Serbia je odlučila da ove zime vrati i letove do Larnake sa tri nedeljna polaska. U vreme praznika od kraja decembra do sredine januara možemo očekivati pojačavanje svih linija dodatnim polascima kako je to i prethodnih godina bio slučaj.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije