Avionska nesreća Emirates-a na aerodromu u Dubaiju bez žrtava

U avionskoj nesreći Boeinga 777-300 avio kompanije Emirates na aerodromu u Dubaiju nije bilo žrtava.

Datum / Date: 03.08.2016.

Autor / Author: Aviatica

U teškoj nesreći aviona Boeing 777-300 avio kompanije Emirates na međunarodnom aerodromu u Dubaiju, koja se dogodila jutros oko 11 časova po srednjeevropskom vremen,  pravim čudom nije bilo povređenih.

Avio kompanija Emirates je odmah potvrdila da je avion na letu EK 521koji je leteo sa aerodroma Trivandrum (TRV) u Tiruvanantapuramu u Indiji ka Dubaiju (DXB) imao „incident“ prilikom sletanja. U ovoj kompaniji su naveli da je na letu bilo 282 putnika i 18 članova posade, među njima i po jedna osoba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, i da su svi na vreme evakuisani i bezbedni.

Njegova ekselencija šeik Ahmed Bin Sajed Al Maktum, predsednik upravnog odbora i generalni direktor avio kompanije potvrdio je u zvaničnoj izjavi da na ovom letu nema žrtava među putnicima i članovima posade i da su svi sigurni.

Prema rečima svedoka nakon što je avion trupom udario u pistu aerodroma u Dubaiju došlo je i do eksplozije i to samo nekoliko trenutaka nakon što su putnici uspeli da se evakuišu. Avion je gotovo u potpunosti izgoreo. Pojedini svedoci tvrde da je avion bio u plamenu pre sletanja na aerodrom i da je pilot malo pre sletanja proglasio vanrednu okolnost.

Međutim, Aviation Herald, koji prati sve incidente i nesreće u avio saobraću, piše da su piloti pokušali da odustanu od sletanja kada je avion već bio previše nisko i da su tada uvukli stajni trap (točkove) te da je avion zakačio tlo i zapalio se.

Zbog nesreće aerodrom u Dubaiju (DXB), inače najprometniji međunarodni aerodrom na svetu je zatvoren za saobraćaj, a pojedini letovi koji su bili u prilazu su preusmereni na aerodrom Dubai World Central (DWC). Iz avio kompanije Emirates i sa aerodroma obaveštavaju putnike da će kompletan avio saobraćaj kasniti najmanje osam časova. Avio kompanija flydubai, kojoj je ovaj aerodrom matični, objavila je da će otkazati sve letove od i do Dubaija za danas do 22 sata po lokalnom vremenu (20 sati po centralnoevropskom vremenu).

uae_dubai_plane_crash

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije