Otvoren novi veliki parking na aerodromu Nikola Tesla

Parking sa više od 1.500 mesta i besplatnim autobuskim prevozom do terminala je otvoren na beogradskom aerodromu.

Datum / Date: 01.03.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Luka Filipović

U okviru radova na modernizaciji Aerodroma Nikola Tesla, nedaleko od aerodromskog robnog terminala na putu prema Surčinu, otvoren je parking „Tesla“, novo, izdvojeno parkiralište za automobile sa besplatnim autobuskim prevozom do terminala.

Otvaranjem ovog parkinga, dostignuta je još jedna važna prekretnica u celokupnom planu modernizacije aerodroma koji sprovodi kompanije VINCI Airports.

Ovaj savremeni, zvanični aerodromski parking, izgrađen je na asfaltu, i svojom površinom od 36.400 m² obezbeđuje dodatni kapacitet postojećem parkingu ispred zgrade terminala. Imajući u vidu projektovano dugoročno povećanje saobraćaja i radove na uvećanju kapaciteta, cilj je da se u narednom periodu opsluži više putnika i poboljša ukupna pristupačnost, bez uticaja na kvalitet putničkog iskustva.

Parking „Tesla“ namenjen je putnicima koji planiraju kraći, srednji i duži boravak na aerodromu. Obezbeđeno je više od 1.500 parking mesta, od čega 798 za putnike. Preostala parking mesta namenjena su vozilima osoba sa smanjenom pokretljivošću, taksi vozilima, rent-a-car agencijama i vozilima zaposlenih. Parkiralište je opremljeno LED osvetljenjem, video nadzorom, najmodernijim sistemom kontrole pristupa, a u planu su i parking mesta sa punjačima za električna vozila kao i perionica.

Autobuski transfer do terminala je uključen u cenu parkinga, saobraća na svakih 10 minuta, a u periodu od 17 do 5 časova na svakih 20 minuta, a vožnja traje od 5 – 7 minuta. Red vožnje dostupan je ovde. Cena parkinga iznosi 60 dinara po satu, 600 dinara po danu i 4.000 dinara za jednomesečno parkiranje. Više informacija dostupno je ovde

Cilj tekućeg projekta rekonstrukcije i modernizacije je da beogradski aerodrom Nikola Tesla postane merilo komfora, efikasnosti, inovativnosti i održivog razvoja, u skladu sa najboljom praksom matične kompanije VINCI Airports koja upravlja 53 aerodroma širom sveta.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije