Wizz Air nudi sto hiljada besplatnih karata za ukrajinske izbeglice

Avio-kompanija Wizz Air je ponudila sto hiljada besplatnih avio-karata do evropskih gradova za ukrajinske izbeglice.

Datum / Date: 02.03.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Wizz Air

Mađarska low-cost avio-kompanija Wizz Air je upravo objavila da je na raspolaganje stavila sto hiljada besplatnih avio-karata za izbeglice iz Ukrajine.

Ova će kompanija ponuditi Ukrajincima besplatne letove do evropskih destinacija sa polaskom iz zemalja koje se graniče sa Ukrajinom – Poljske, Slovačke, Mađarske i Rumunije.

Ponuda će važiti sve dok ima raspoloživih mesta na letovima iz pomenutih zemalja tokom marta. Putnici će moći sa sobom da ponesu jedan komad ručnog prtljaga dok će za dodatni prtljag morati da plate redovnu doplatnu cenu.

Kako bi dobili besplatnu kartu, izbeglicama će biti potreban ukrajinski identifikacioni dokumentv prilikom rezervisanja i prijave za let.

Osim besplatnih karata, Wizz Air će, nezavisno od broja slobodnih besplatnih mesta, izbeglicama ponuditi i specijalne tarife za sve letove iz četiri susedne zemlje prema evropskim gradovima. Nezavisno od aktuelnog cenovnika, putnici sa ukrajinskim dokumentima mogu rezervisati sedište po ceni od 29,99 ili 69,99 evra u zavisnosti od destinacije.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije